ΒΒC: H Βρετανία συζητάει για «αερογέφυρες» με Ελλάδα και τρεις ακόμη χώρες

ΒΒC: H Βρετανία συζητάει για «αερογέφυρες» με Ελλάδα και τρεις ακόμη χώρες Facebook Twitter
0

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για μερικές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, από τις αρχές Ιουλίου. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, Βρετανοί αξιωματούχοι βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με ομολόγους τους σε Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει ότι θα μπορεί να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τις «αερογέφυρες» στις 29 Ιουνίου. 

Η βρετανική κυβέρνηση είχε γνωστοποιήσει ότι οι κανονισμοί για την καραντίνα θα αναθεωρούνται κάθε τρεις εβδομάδες και στις 29 Ιουλίου ολοκληρώνεται για πρώτη φορά αυτή η χρονική περίοδος. «Αερογέφυρα» σημαίνει ότι δύο άνθρωποι που ταξιδεύουν ανάμεσα στις δύο χώρες δεν θα πρέπει να απομονώνονται μετά το ταξίδι.   

Οι πρώτες αερογέφυρες ίσως θεσπιστούν στις 4 Ιουλίου ωστόσο η ημερομηνία αυτή δεν πρέπει να θεωρείται για κανέναν λόγο δεδομένη. Αξιωματούχος που μίλησε στο BBC υποστήριξε πως η καραντίνα θα μπορέσει να διατηρηθεί ολόκληρο το καλοκαίρια για τις χώρες που δεν έχουν θεσπίσει «αερογέφυρες» με το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Σημειώνεται ότι ήδη από την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου είχε γνωστό ότι η Βρετανία εξετάζει ως πιθανό μέτρο τις «αερογέφυρες». «Οι αερογέφυρες είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε ακόμη, αλλά τίποτε περισσότερο πέρα από αυτό», είχε δηλώσει εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον

Με δηλώσεις του το ίδιο διάστημα ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας είχε πει πως οι Βρετανοί είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρου εκτιμώντας πως η «αερογέφυρα» μπορεί να τεθεί σε ισχύ στο τέλος του Ιουνίου. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ