Το Βατικανό ξεκίνησε να εμβολιάζει τους άστεγους της Ρώμης

Το Βατικανό ξεκίνησε να εμβολιάζει τους άστεγους της Ρώμης Facebook Twitter
0

Το Βατικανό ξεκίνησε σήμερα εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού σε άστεγους της Ρώμης.

Οι δωρεάν εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στο κεντρικό δωμάτιο της Αίθουσας Ακροάσεων πάπας Παύλος ο ΣΤ', όπου τελείται το εβδομαδιαίο κήρυγμα του πάπα, η οποία όμως έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται λόγω της πανδημίας.

Τη διαδικασία επέβλεπε ο καρδινάλιος Κόνραντ Κρατσιέφσκι, ο 57χρονος Πολωνός επικεφαλής του παπικού γραφείου φιλανθρωπίας, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά ηγετικό ρόλο στην φροντίδα των αστέγων της Ρώμης.


Περίπου 25 άστεγοι, οι οποίοι φροντίζονταν στις εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται το γραφείο αυτό, εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση του εμβολίου και μέσα στις ερχόμενες ημέρες θα εμβολιαστούν και άλλοι, ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα ο 84χρονος πάπας Φραγκίσκος αλλά και ο προηγούμενος πάπας, ο 93χρονος Βενέδικτος, εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση.

 

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις αρχές του μήνα ότι όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν. «Είναι μια ηθική επιλογή γιατί διακινδυνεύετε την υγεία σας, την ζωή σας, αλλά και τις ζωές των άλλων», δήλωσε στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5.

Υπό τον Φραγκίσκο το Βατικανό έχει εγκαινιάσει μια σειρά από δομές για να βοηθήσει τον άστεγο πληθυσμό της Ρώμης, μεταξύ των οποίων μια κλινική, εγκαταστάσεις καθαριότητας και υπηρεσίες για κούρεμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM