Βατικανό: Ο πάπας Φραγκίσκος υμνεί τις πεθερές και τους ζητά να «συγκρατήσουν» τη γλώσσα τους

Βατικανό: Ο πάπας Φραγκίσκος υμνεί τις πεθερές και τους ζητά να "συγκρατήσουν" τη γλώσσα τους Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Φόρο τιμής στις πεθερές απέτισε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, καλώντας τες να «προσέχουν τον τρόπο που εκφράζονται» ιδίως μιλώντας με τις νύφες τους.

Στην ακρόαση που παραχώρησε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, που ήταν αφιερωμένη στις σχέσεις μεταξύ των γενεών, ο ποντίφικας έκανε μία μεγάλη παρέκβαση για να μιλήσει για το «μυθολογικό ον», την πεθερά.

«Η πεθερά, δεν λέω ότι την βλέπουμε σαν τον διάβολο, αλλά συχνά παρουσιάζεται με μειωτικό τρόπο. Όμως η πεθερά είναι η μητέρα του άνδρα σου, η μητέρα της γυναίκας σου. Λένε ότι όσο μακρύτερα βρίσκεται η πεθερά, τόσο το καλύτερο. Όμως, όχι, είναι μία μητέρα, είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος. Ένα από τα ωραιότερα πράγματα για μία γυναίκα είναι να αποκτά εγγόνια. Όταν τα παιδιά της αποκτούν παιδιά, εκείνη ξαναζεί», συνέχισε ο 85χρονος πάπας.

Στις νύφες, ο Χόρχε Μπεργκόλιο έδωσε την εξής συμβουλή: «Φροντίστε τη σχέση με τις πεθερές σας. Κάποιες φορές είναι ιδιαίτερες (οι πεθερές), αλλά έδωσαν ζωή στον σύντροφό σας. Τουλάχιστον, κάντε τις ευτυχισμένες».

Και τις ίδιες τις πεθερές, ο πάπας Φραγκίσκος τις προέτρεψε «να προσέχουν τον τρόπο που εκφράζονται» αφού οι λεκτικές παρεκτροπές είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία κατηγορούνται συχνά.

Με την ευκαιρία αυτήν, ο πάπας ζήτησε για άλλη μία φορά «συγγνώμη» επειδή δέχτηκε τους πιστούς καθιστός, εξαιτίας του πόνου που αισθάνεται ακόμη στο δεξί γόνατο.

«Αυτό το γόνατο αργεί να γιατρευτεί και δεν μπορώ να μείνω όρθιος για πολλή ώρα. Σας παρακαλώ να με συγχωρέσετε», είπε, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

Ο πάπας δυσκολεύεται να μετακινηθεί, ενώ πονά επίσης στο ισχίο. Την περασμένη εβδομάδα είπε στην εφημερίδα La Nacion της Αργεντινής ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα στο γόνατο, που οφείλεται σε ρήξη συνδέσμου, βάζοντας πάγο και παίρνοντας αναλγητικά. Οι γιατροί του λένε ότι με τον καιρό οι πόνοι θα εξαφανιστούν, αλλά η διαδικασία ίασης «είναι αργή στην ηλικία του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Διεθνή / «Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Οι νέες δηλώσεις του Χαμενεΐ έρχονται εν μέσω της βαθιάς εσωτερικής κρίσης που ταλανίζει το Ιράν εδώ και εβδομάδες, με χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, σε μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αναταραχές από την επανάσταση του 1979
THE LIFO TEAM
Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Διεθνή / Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κυβερνήτης της Μινεσότα, όσο και ο δήμαρχος της Μινεάπολης αναμένεται να κληθούν επισήμως για κατάθεση σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της ICE
THE LIFO TEAM
Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM