Το Βατικανό διώχνει τους αστέγους από την περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου

Το Βατικανό διώχνει τους αστέγους από την περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου Facebook Twitter
2

Την απομάκρυνση των αστέγων από την περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου αποφάσισε το Βατικανό.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Tύπο, η απόφαση αυτή οφείλεται στην συνολική υποβάθμιση της περιοχής λόγω της παρουσίας των αστέγων, αλλά στο ζήτημα της καθαριότητας που είχε ανακύψει καθώς πολλοί άστεγοι είχαν μεταφέρει ακόμη και κρεβάτια στους δρόμους γύρω από τον καθεδρικό ναό.

Κάτι που συνέβη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Corriere della Sera», κυρίως μετά την απόφαση του πάπα Φραγκίσκου να τοποθετηθούν ντους και χημικές τουαλέτες, κοντά στον Άγιο Πέτρο, το σύμβολο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Πολλοί σχολιαστές, βέβαια, υπενθυμίζουν ότι ο ποντίφικας έχει δείξει μεγάλη ευαισθησία στο θέμα της υπεράσπισης των ασθενέστερων και περιθωριοποιημένων ανθρώπων.

Η εξήγηση, δε, που έδωσε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Βατικανού, Γκρέγκ Μπούρκε, είναι εντελώς διαφορετική: «Η απόφαση αυτή συνδέεται αποκλειστικά με την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων υπέρ της ασφάλειας των πολιτών. Δεν ήταν πάντα δυνατόν να ελέγχονται οι τσάντες και οι βαλίτσες των αστέγων και κάποιες φορές δεν μπορούσε να διαπιστωθεί σε ποιόν ανήκαν, όταν οι "κλοσάρ" απομακρύνονταν», δήλωσε ο Μπούρκε.

Το βράδυ, πάντως, οι άστεγοι θα μπορούν να επιστρέφουν και να κοιμούνται κάτω από την κιονοστοιχία της πλατείας του Αγίου Πέτρου για να προστατεύονται από τα καιρικά φαινόμενα.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η Θρησκεία των δύο μέτρων και δύο σταθμών!Δηλαδή τα σακίδια των επισκεπτών θεωρούνται εξ ορισμού ασφαλή ενώ οι "κλοσαρ"*** ποιός ξέρει τι κουβαλάνε;;; ***κλοσαρ : και μόνο επικαλούμενοι τη διδασκαλία του Ιησού θα έπρεπε να αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι τη λέξη αυτή. Αλλά τσου!!