Το Βατικανό διώχνει τους αστέγους από την περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου

Το Βατικανό διώχνει τους αστέγους από την περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου Facebook Twitter
2

Την απομάκρυνση των αστέγων από την περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου αποφάσισε το Βατικανό.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Tύπο, η απόφαση αυτή οφείλεται στην συνολική υποβάθμιση της περιοχής λόγω της παρουσίας των αστέγων, αλλά στο ζήτημα της καθαριότητας που είχε ανακύψει καθώς πολλοί άστεγοι είχαν μεταφέρει ακόμη και κρεβάτια στους δρόμους γύρω από τον καθεδρικό ναό.

Κάτι που συνέβη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Corriere della Sera», κυρίως μετά την απόφαση του πάπα Φραγκίσκου να τοποθετηθούν ντους και χημικές τουαλέτες, κοντά στον Άγιο Πέτρο, το σύμβολο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Πολλοί σχολιαστές, βέβαια, υπενθυμίζουν ότι ο ποντίφικας έχει δείξει μεγάλη ευαισθησία στο θέμα της υπεράσπισης των ασθενέστερων και περιθωριοποιημένων ανθρώπων.

Η εξήγηση, δε, που έδωσε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Βατικανού, Γκρέγκ Μπούρκε, είναι εντελώς διαφορετική: «Η απόφαση αυτή συνδέεται αποκλειστικά με την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων υπέρ της ασφάλειας των πολιτών. Δεν ήταν πάντα δυνατόν να ελέγχονται οι τσάντες και οι βαλίτσες των αστέγων και κάποιες φορές δεν μπορούσε να διαπιστωθεί σε ποιόν ανήκαν, όταν οι "κλοσάρ" απομακρύνονταν», δήλωσε ο Μπούρκε.

Το βράδυ, πάντως, οι άστεγοι θα μπορούν να επιστρέφουν και να κοιμούνται κάτω από την κιονοστοιχία της πλατείας του Αγίου Πέτρου για να προστατεύονται από τα καιρικά φαινόμενα.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Η Θρησκεία των δύο μέτρων και δύο σταθμών!Δηλαδή τα σακίδια των επισκεπτών θεωρούνται εξ ορισμού ασφαλή ενώ οι "κλοσαρ"*** ποιός ξέρει τι κουβαλάνε;;; ***κλοσαρ : και μόνο επικαλούμενοι τη διδασκαλία του Ιησού θα έπρεπε να αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι τη λέξη αυτή. Αλλά τσου!!