Βασίλισσα Ελισάβετ: Πρόβες μέσα στη νύχτα για την κηδεία -Τη Δευτέρα στις 13:00

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πρόβες μέσα στη νύχτα για την κηδεία -Τη Δευτέρα στις 13:00 Facebook Twitter
0

Το τελευταίο «αντίο» στη βασίλισσα Ελισάβετ θα πουν οι Βρετανοί τη Δευτέρα, σε μια τελετή που θα βρίσκεται στο επίκεντρο του πλανήτη.

Ήδη, στο Λονδίνο συρρέουν βασιλείς και ηγέτες από όλο τον κόσμο προκειμένου να παραστούν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Αβαείο του Ουεστιμίνιστερ.

Η κηδεία θα τελεστεί στις 11 το πρωί (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδος), με το Αβαείο να μπορεί να φιλοξενήσει 2.000 άτομα.

Προετοιμάζονται για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Λίγες ώρες πριν την κηδεία, φρουροί, ανάμεσά τους 1.000 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποίησαν πρόβες, προκειμένου όλα να γίνουν βάσει πρωτοκόλλου για το «ύστατο χαίρε» στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Πολίτες έσπευσαν να παρακολουθήσουν τις πρόβες, θέλοντας να πάρουν μέρος και σε αυτή τη διαδικασία. «Σκέφτηκα ότι ήταν μια μοναδική ευκαιρία να δω την πομπή. Ξέρω ότι η βασίλισσα δεν είναι εδώ, αλλά ήρθα να της πω αντίο επειδή δεν θα είμαι εδώ για την κηδεία», δήλωσε στο BBC, μία γυναίκα που είδε τις πρόβες.

Μετά την κηδεία στο Αβαείο του Ουεστμίνιστερ, το φέρετρο θα οδηγηθεί από το Λονδίνο στην πόλη Μπέρκσαϊρ. Στη συνέχεια, η νεκροφόρα θα ταξιδέψει με πομπή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM