ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Βασιλιάς Κάρολος: Με ελληνική γραβάτα και κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο στην ανθοκομική έκθεση του Τσέλσι

Βασιλιάς Κάρολος: Με ελληνική γραβάτα και κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο στην ανθοκομική έκθεση του Τσέλσι Facebook Twitter
Βασιλιάς Κάρολος - βασίλισσα Καμίλα/ Φωτ.: Getty Images
0

Την ετήσια ανθοκομική έκθεση του Τσέλσι επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος συνοδευόμενος από την βασίλισσα Καμίλα. Ο Βρετανός μονάρχης ήταν ευδιάθετος, παρά την μάχη που δίνει με τον καρκίνο ενώ για μια ακόμα φορά σε επίσημη εκδήλωση επέλεξε να φορέσει γραβάτα με την ελληνική σημαία, που συμβολίζει την ελληνική καταγωγή του. Επίσης, ο μονάρχης είχε βάλει ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο ενώ η βασίλισσα εμφανίστηκε με ένα σμαραγδί φόρεμα, που είχε σχέδια με παγώνια.

Τον βασιλιά Κάρολο και την βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκε στην έκθεση ο πρόεδρος της βασιλικής ένωσης κηπουρών Κιθ Γουίντ, πριν το ζευγάρι ξεναγηθεί στους εντυπωσιακούς κήπους ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί το πρότζεκτ «No adults allowed garden» με έναν κήπο που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά από παιδιά για παιδιά. Μαθητές από το δημοτικό σχολείο του Λονδίνου «Sulivan Primary School» σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Χάρι Χόλντινγκ δημιούργησαν έναν εντυπωσιακό κήπο, που προσφέρει στα παιδιά ένα μαγικό ταξίδι ανάμεσα σε πλούσια βλάστηση, απέραντα λιβάδια και έναν υγροβιότοπο με υδρόβια φυτά.

Στην ανθοκομική έκθεση του Τσέλσι παραβρέθηκαν το ηλιόλουστο απόγευμα της Δευτέρας, εκτός από τον βασιλιά Κάρολο και την βασίλισσα Καμίλα και άλλοι Βρετανοί γαλαζοαίματοι, μεταξύ των οποίων ο δούκας και η δούκισσα του Γκλώστερ, ξαδέρφια της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ και εργαζόμενα μέλη του Οίκου των Ουίνδσορ. Για τους «κοινούς θνητούς» η ανθοκομική έκθεση του Τσέλσι θα ανοίξει τις πύλες της την Τρίτη.

Ο βασιλιάς Κάρολος τον περασμένο Φεβρουάριο διαγνώστηκε με καρκίνο και έκτοτε υποβάλλεται σε θεραπεία.Ο Βρετανός μονάρχης απείχε από τα δημόσια καθήκοντα και εκτελούσε μέρος των θεσμικών υποχρεώσεων του εντός των τειχών του Μπάκιγχαμ. Την Τρίτη 30 Απριλίου οι γιατροί έδωσαν στον βασιλιά Κάρολο το «πράσινο φως» να επιστρέψει με φυσική παρουσία στα δημόσια καθήκοντα. Ο Βρετανός γαλαζοαίματος το τελευταίο διάστημα έχει δώσει το παρών σε πολλές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων, δύο garden party στα βρετανικά ανάκτορα και μια εμφάνιση - έκπληξη στην βασιλική όπερα του Λονδίνου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του παλατιού, στις 6 Ιουνίου ο βασιλιάς Κάρολος θα πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό μετά τη διάγνωση με καρκίνο. Ο Βρετανός γαλαζοαίματος μαζί με την βασίλισσα Καμίλα θα ταξιδέψουν στη Γαλλία για να παραβρεθούν στους εορτασμούς για τα 80 χρόνια από την απόβαση των συμμάχων στη Νορμανδία.

Διεθνή
0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM
Σαναέ Τακαΐτσι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει

Διεθνή / Σαναέ Τακαΐτσι: Από μηχανόβια και ντράμερ στην κορυφή της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής της Ιαπωνίας

Η ίδια δηλώνει εργασιομανής, θαυμάστρια της Θάτσερ και αποφεύγει να μιλά για ζητήματα ισότητας φύλου - Ποια είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας;
LIFO NEWSROOM
«Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Διεθνή / «Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Η κυκλοφορία του έρχεται την ώρα που ο πρίγκιπας Άντριου δήλωσε ότι παραιτείται από τους τίτλους και τις τιμές του λόγω των απανωτών σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του
LIFO NEWSROOM