Βανκούβερ: Γιγάντιο κύμα έσπασε κάθε ρεκόρ -Είχε ύψος τεσσάρων ορόφων

Κύμα Facebook Twitter
Matt Paul Catalano on Unsplash/αρχείου
0

Τον Νοέμβριο του 2020 ένα τεράστιο κύμα χτύπησε τις ακτές του νησιού Βανκούβερ του Καναδά, ωστόσο, μόλις πριν λίγες ημέρες μελέτη αποκάλυψε ότι αυτό έσπασε κάθε ρεκόρ.

Όταν το κύμα κύμα ύψους 17,6 μέτρων εμφανίστηκε στις ακτές τα γειτονικά κύματα ήταν περίπου έξι μέτρα ύψος, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από αυτά, αποτελώντας ένα σπάνιο φαινόμενο. Στις περισσότερες αναφορές, αυτά τα κύματα αναφέρονται ως «τείχη του νερού». «Μοιάζουν με ένα μεγάλο, τετραώροφο "κομμάτι" που βγαίνει έξω από το νερό με μια μεγάλη κορυφή», είπε ο Scott Beatty, Διευθύνων Σύμβουλος της MarineLabs.

«Μόνο λίγοι ακραίοι κυματισμοί σε υψηλές θαλάσσιες καταστάσεις έχουν παρατηρηθεί άμεσα, και τίποτα αυτού του μεγέθους. Η πιθανότητα εμφάνισης ενός τέτοιου γεγονότος είναι μία στα 1.300 χρόνια», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Johannes Gemmrich, ένας από τους επικεφαλής ερευνητές τέτοιων φαινομένων στο Πανεπιστήμιο της Βικτώριας.

Για πρώτη φορά αυτού του είδους το κύμα καταγράφηκε το 1995 στα ανοιχτά της Νορβηγίας. Ήταν 25,6 μέτρα, ενώ τα γύρω κύματα άγγιζαν τα 12 μέτρα, άρα ήταν υπερδιπλάσιο από αυτά.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα τεράστια κύματα δεν πρέπει να συγχέονται με ένα τσουνάμι. Γιγάντια κύματα δημιουργούνται από τον άνεμο και εμφανίζονται ένα κάθε φορά, ενώ τα κύματα τσουνάμι δημιουργούνται από τη σεισμική δραστηριότητα και εξαπλώνονται σε πολύ μεγαλύτερη περιοχή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

Διεθνή / Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

«Οι Σατανικοί Στίχοι» αφηγούνται τις περιπέτειες δύο Ινδών των οποίων το αεροπλάνο γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης και οι ίδιοι φτάνουν σε μια παραλία της Αγγλίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ