Αύξηση της ανεργίας στην Ισπανία

Αύξηση της ανεργίας στην Ισπανία Facebook Twitter
1

Παρά την ανάπτυξη που σημειώνει η Ισπανία, τα στοιχεία για την ανεργία δεν ακολουθούν την ανάλογη αντίστροφη πορεία. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση για τον Οκτώβριο, οι άνεργοι έγιναν περισσότεροι κατά 82.327, φτάνοντας στο σύνολο τους 4.176.369.

Τους προηγούμενους μήνες η ανεργία είχε μειωθεί, κάτι που πρόβαλε ο Ραχόι εν όψει των επικείμενων εκλογών, όμως η μείωση αυτή στηρίχθηκε κυρίως στον τουρισμό. Τώρα με το τέλος της τουριστικής περιόδου ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων αυξήθηκε κατά 2,01%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε ο κλάδος των υπηρεσιών, ενώ ακολουθεί αυτός των αγροτών.

Αύξηση της ανεργίας στην Ισπανία Facebook Twitter

Όπως πάντως δείχνει και το γράφημα υπάρχει μια αισθητή μείωση της ανεργίας σε σχέση με το 2012, όταν οι άνεργοι είχαν ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM