Δημοσιογράφος, παρουσιαστής και ακτιβιστής, ο Αντόν Κρασόβσκι είναι μια σπουδαία περίπτωση για την πολιτική σκηνή της σύγχρονης Ρωσίας. Γιατί; Διότι είναι ο πρώτος, ανοιχτά γκέι, Ρώσος καταξιωμένος επαγγελματίας που ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της Μόσχας.

 

Εδώ και χρόνια, ζει ανοιχτά, δεν φοβάται τον Πούτιν και τις ομοφοβικές διώξεις του, και ενώ ξέρει ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες να εκλεγεί, ωστόσο κατεβαίνει με σύνθημα του την ελευθερία και την αγάπη. 

 

"Είναι δύο πράγματα που η κοινωνία της σύγχρονης Ρωσίας τα έχει ξεχάσει. Κατεβαίνει υποψήφιος για να δώσω το παράδειγμα της ανοχής που η δική μας κοινωνία το έχει ξεχάσει από καιρό. Πρέπει να μας διδάξουν ξανά να είμαστε ελεύθεροι και να αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Να σεβόμαστε και να κατανοούμε το διαφορετικό", λέει με περισσό θάρρος ο δημοσιογράφος. 

 

Πώς αντιδρά, όμως, ο Κρασόβσκι στην πιθανότητα ο ρωσικός νόμος να ακυρώσει την υποψηφιότητά του, ακριβώς επειδή είναι ομοφυλόφιλος; "Είναι ένας δύσκολος δρόμος, όμως, πρέπει να τον διανύσουμε. Κάποιος πρέπει να το κάνει, γιατί είναι η χώρα μας και κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει εκτός από εμάς!", εξηγεί.