Αυτός είναι ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας που διόρισε σήμερα ο Πούτιν

Αυτός είναι ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας που διόρισε σήμερα ο Πούτιν Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε σήμερα τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Σεργκέι Ναρίσκιν επικεφαλής στην Υπηρεσία Κατασκοπείας (SVR).


«Εσείς, όπως κι όλοι εμείς, έχετε επίγνωση της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε. Κατανοείτε σε ποιο βαθμό είναι σημαντική η επιτυχία αυτής της υπηρεσίας για την σταθερότητα και την ανάπτυξη της χώρας μας» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον Σεργκέι Ναρίσκιν, σύμφωνα με τα πλάνα που πρόβαλε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.


Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, 61 ετών, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των προσώπων στα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει κυρώσεις λόγω της ουκρανικής κρίσης, ήταν από το 2011 πρόεδρος της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

Αυτός είναι ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας που διόρισε σήμερα ο Πούτιν Facebook Twitter
Σήμερα στο Κρεμλίνο, η συνάντηση των δύο ανδρών κατά την οποία ο Πούτιν ανακοινώνει την προαγωγή στον Ναρίσκιν


Είναι στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο ξεκίνησαν τη συνεργασία τους στις αρχές του 1990 όταν οι δύο άνδρες εργάζονταν για τη δημοτική αρχή της Αγίας Πετρούπολης. Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, είχε εργαστεί κατά το παρελθόν στην πρεσβεία της ΕΣΣΔ στις Βρυξέλλες. Ρωσικά ΜΜΕ τον παρουσιάζουν ως πρώην πράκτορα της KGB.


O διορισμός του ανακοινώθηκε πριν από τη συμπλήρωση μίας εβδομάδας μετά την επιτυχία του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία στις βουλευτικές εκλογές. Το κόμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 50% και πλέον των ψήφων και εξασφάλισε τον αριθμό ρεκόρ των 343 βουλευτών στη Δούμα.


Ο προκάτοχός του στην ηγεσία της SVR, ο πρώην πρωθυπουργός Μιχαήλ Φραντκόφ, βρισκόταν σε αυτήν την θέση από το 2007. Διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM