ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Αυτός είναι ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας που διόρισε σήμερα ο Πούτιν

Αυτός είναι ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας που διόρισε σήμερα ο Πούτιν Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε σήμερα τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Σεργκέι Ναρίσκιν επικεφαλής στην Υπηρεσία Κατασκοπείας (SVR).


«Εσείς, όπως κι όλοι εμείς, έχετε επίγνωση της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε. Κατανοείτε σε ποιο βαθμό είναι σημαντική η επιτυχία αυτής της υπηρεσίας για την σταθερότητα και την ανάπτυξη της χώρας μας» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον Σεργκέι Ναρίσκιν, σύμφωνα με τα πλάνα που πρόβαλε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.


Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, 61 ετών, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των προσώπων στα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει κυρώσεις λόγω της ουκρανικής κρίσης, ήταν από το 2011 πρόεδρος της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

Αυτός είναι ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας που διόρισε σήμερα ο Πούτιν Facebook Twitter
Σήμερα στο Κρεμλίνο, η συνάντηση των δύο ανδρών κατά την οποία ο Πούτιν ανακοινώνει την προαγωγή στον Ναρίσκιν


Είναι στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο ξεκίνησαν τη συνεργασία τους στις αρχές του 1990 όταν οι δύο άνδρες εργάζονταν για τη δημοτική αρχή της Αγίας Πετρούπολης. Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, είχε εργαστεί κατά το παρελθόν στην πρεσβεία της ΕΣΣΔ στις Βρυξέλλες. Ρωσικά ΜΜΕ τον παρουσιάζουν ως πρώην πράκτορα της KGB.


O διορισμός του ανακοινώθηκε πριν από τη συμπλήρωση μίας εβδομάδας μετά την επιτυχία του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία στις βουλευτικές εκλογές. Το κόμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 50% και πλέον των ψήφων και εξασφάλισε τον αριθμό ρεκόρ των 343 βουλευτών στη Δούμα.


Ο προκάτοχός του στην ηγεσία της SVR, ο πρώην πρωθυπουργός Μιχαήλ Φραντκόφ, βρισκόταν σε αυτήν την θέση από το 2007. Διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων.

0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ