Αυτοπυροβολήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας

Αυτοπυροβολήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας Facebook Twitter
0

O Αντριάν Ναστάζε, πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας, λίγες ώρες μετά την καταδίκη του σε δύο χρόνια φυλάκιση για διαφθορά, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Ο Ναστάζε, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός μεταξύ 2000-2004, κρίθηκε ένοχος ότι το 2004, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, καταχράστηκε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τα χρήματα που είχαν προσφέρει εταιρείες και επιχειρηματίες που είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε ένα συμπόσιο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όταν  η αστυνομία πήγε στο σπίτι του για να τον οδηγήσει στη φυλακή, ο Ναστάζε αυτοπυροβολήθηκε.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Πόντα, μετά την επίσκεψη του στον Αντριάν Ναστάζε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, δήλωσε ότι η κατάστασή του είναι «υπό έλεγχο».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM