Αυτοί οι Σύροι πρόσφυγες, μετέτρεψαν σε ροκ περιοδεία το δύσκολο ταξίδι στην Ευρώπη

Αυτοί οι Σύροι πρόσφυγες, μετέτρεψαν σε ροκ περιοδεία το δύσκολο ταξίδι στην Ευρώπη Facebook Twitter
Οι Khebez Dawle δίνουν συναυλία στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας στις 23 Σεπτεμβρίου 2015
1

Ένα μικρό φουσκωτό σκάφος που μεταφέρει 16 άνδρες από τη Συρία φτάνει στη Λέσβο, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Κουρασμένοι και τυχεροί που είναι ζωντανοί, οι άνδρες αυτοί τόλμησαν το ριψοκίνδυνο ταξίδι με πλοίο από την Τουρκία.

Όσοι έκαναν ηλιοθεραπεία στην παραλία έσπευσαν να βοηθήσουν τους άνδρες να βγάλουν το σκάφος τους από το νερό. Στη συνέχεια, τρεις από τους πρόσφυγες άρχισαν να μοιράζουν τα CD της μπάντας τους, Khebez Dawle.

«Ήταν εντελώς σουρεαλιστικό το σκηνικό γι 'αυτούς, και σε εκείνο το σημείο σκέφτηκα ας το κάνουμε πιο σουρεαλιστικό. Έτσι έβγαλα τα CD από την τσάντα και άρχισα να τα μοιράζω στην παραλία» είπε στο Mashableο τραγουδιστής Anas Maghrebi.

Οι άνδρες άφησαν πίσω τους τα όργανά τους, αφού έπρεπε να μεταφέρουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Ξεκινώντας από την Κωνσταντινούπολη, το ροκ συγκρότημα έπαιξε συναυλίες με δανειακά όργανα καθώς ταξίδεψαν από την Ελλάδα, στη Μακεδονία, τη Σερβία, την Κροατία και την Αυστρία, πριν καταλήξουν στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα.

Το ταξίδι που μετατράπηκε σε περιοδεία


Η μουσική του Khebez Dawle, ή «Ψωμί του Κράτους», επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον πόλεμο της Συρίας. Τα τραγούδια έχουν στίχους, όπως «Ποιος θα με θυμάται όταν θα φύγω από αυτόν τον κόσμο;» και «Μην ανησυχείτε, υπάρχουν 23 εκατομμύρια ακόμη έτοιμα να απογειωθούν».

#soundcheck #Khebez_Dawle #Zagreb #Europe #full_set_concert #Syria #MaBRaD

Posted by Anas Maghrebi on Wednesday, September 23, 2015

«Κρατώντας ένα συριακό διαβατήριο είναι σαν να μην κρατάς τίποτα. Κανείς δεν θα σου δώσει βίζα» δήλωσε ο Maghrebi.

Το επικίνδυνο ταξίδι μέσω της Ευρώπης είπε, δεν ήταν ιδανικό, αλλά ήταν αναγκαίο. «Αν ήταν στο χέρι μας θα ερχόμασταν με τον φυσιολογικό τρόπο. Είμαστε πολιτισμένοι».

Καλυμμένοι με λάσπη, έφτασαν στην Κροατία στη μέση της νύχτας μόνο και μόνο για να τους πει η αστυνομία ότι τους απαγορεύει την πρόσβαση. Αναγκάστηκαν να εγγραφούν εκεί ως πρόσφυγες - αν και ο τελικός προορισμός τους ήταν Γερμανία.

Η καθυστέρηση στην Κροατία επέτρεψε στην μπάντα να βρει ακροατήριο στην Kutina, όπου τραγούδησαν τραγούδια από το ομότιτλο άλμπουμ τους.

 «Η πίστη μου στους ανθρώπους μεγάλωσε με αυτό το ταξίδι», δήλωσε ο Maghrebi.

Οι ντόπιοι τους εξασφάλισαν όργανα, ενώ όλο το πλήθος τους ενθάρρυνε, εκπέμποντας «υπέροχα vibes».

Οι Khebez Dawle στη συνέχεια πήγαν να παίξουν στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και στη Βιέννη. 


Στις 4 Οκτωβρίου τα τρία μέλη του συγκροτήματος έφθασαν στο Βερολίνο, όπου μένουν με Σύρους φίλους τους, ενώ έχουν κάνει και αίτηση για άσυλο. «Το σχέδιο ήταν βασικά να φτάσουμε στην Ευρώπη και στη συνέχεια να βρούμε το καλύτερο μέρος που θα στηρίξει τη μπάντα μας» δήλωσε ο Maghrebi.

Η μπάντα ελπίζει να επανενωθεί με το δεύτερο κιθαρίστα τους, τον Μπασάρ, ο οποίος εξακολουθεί να είναι στη Βηρυτό. Ο ίδιος προσπαθεί να πείσει την κυβέρνηση του Λιβάνου να του χορηγήσει βίζα για να εγκαταλείψει τη χώρα.

«Αυτή τη στιγμή λείπει ένα βασικό πρόσωπο στην ομάδα μας», κατέληξε ο Maghrebi. «Ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τέλος στο Προστατευτικό Καθεστώς για Αφγανούς – Κίνδυνος Απέλασης για 9.000 Πρόσφυγες

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στο καθεστώς προστασίας για Αφγανούς πολίτες – Κίνδυνος απέλασης για 9.000 πρόσφυγες

Η κυβέρνηση Τραμπ, μέσω της Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Kristi Noem, τερματίζει το Προστατευτικό Καθεστώς για χιλιάδες Αφγανούς - Οργή από ανθρωπιστικές οργανώσεις και προειδοποιήσεις για μαζικές απελάσεις
LIFO NEWSROOM
Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Διεθνή / Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν συχνά υποδείξει το 2030 ως τον στόχο για τις πρώτες εντάξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα για την Αλβανία και το Μαυροβούνιο
LIFO NEWSROOM
Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Διεθνή / Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Θέρετρα γκολφ, επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και κρατικά κεφάλαια πυκνώνουν τις σκιές σύγκρουσης ιδιωτικών και δημόσιων συμφερόντων, εν όψει του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στον Κόλπο
LIFO NEWSROOM
Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

1 σχόλια