Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που καταργεί τις υπαίθριες διαφημίσεις

Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που καταργεί τις υπαίθριες διαφημίσεις Facebook Twitter
Την αντικατάσταση των διαφημιστικών πινακίδων με δέντρα ανακοίνωσε ο Δήμος της Γκρενόμπλ
7

Ο Δήμαρχος της γαλλικής πόλης, Γκρενόμπλ, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταργήσει όλων των ειδών τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες από τους δημόσιους χώρους, αρχής γενομένης από τον προσεχή Ιανουάριο, οπότε και θα αποσύρει και τις 364 πινακίδες που βρίσκονται διάσπαρτες στην πόλη, μεταξύ των οποίων και 64 μεγάλου μεγέθους billboards.

Μάλιστα, η γνωστή φοιτητούπολη θα ακυρώσει το συμβόλαιο που έχει με την εταιρεία JCDecaux, τον μεγαλύτερο προμηθευτή διαφημιστικών πινακίδων στον κόσμο, αφήνοντας ελάχιστες υπαίθριες διαφημίσεις σε λιγοστές στάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, εξαιτίας των δεσμευτικών όρων του συμβολαίου με την εν λόγω εταιρεία.

"Ο Δήμος μας επιλέγει να απελευθερώσει τους δημόσιους χώρους από κάθε είδους υπαίθρια διαφήμιση, αντικαθιστώντας τις με χώρους και επιφάνειες δημόσιας καλλιτεχνικής έκφρασης" ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της πόλης Eric Piolle, που ανήκει στο Γαλλικό Κόμμα Πρασίνων.

Η απελευθέρωση των δημόσιων χώρων της πόλης από υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες ήταν ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις του Eric Piolle, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι σε ορισμένα σημεία που καταλάμβαναν οι πινακίδες, θα φυτευτούν 50 νεαρά δέντρα λίγο πριν την έλευση της Άνοιξης στις παραπλήσιες Άλπεις.

Τοπικοί παράγοντες, δήλωσαν στην Telegraph, ότι η πόλη προτίθεται να παραχωρήσει τους χώρους που καταλάμβαναν οι διαφημιστικές πινακίδες σε πολιτιστικές και κοινωνικές ομάδες της περιοχής.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ο Γιώργος το χε κάνει με το illegalsigns.gov.gr που έβαζες και στο χάρτη που είναι η πινακίδα. Έβγαλαν 4-5 πινακίδες και τέλος. Ήταν ωραίο αλλά κράτησε λίγο