«Αυθάδης πολιτική πράξη» η παραπομπή Τραμπ, λένε οι συνήγοροί του

«Αυθάδης πολιτική πράξη» η παραπομπή Τραμπ, λένε οι συνήγοροί του Facebook Twitter
«Αυθάδης πολιτική πράξη» η παραπομπή Τραμπ, λένε οι συνήγοροί του (EPA)
0

Η νομική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε μια σύντομη έκθεση όπου περιγράφει το επιχείρημά της για την απαλλαγή του από τη δίκη στη Γερουσία, μετά την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου υποστηρίζουν ότι η δίκη είναι αντισυνταγματική, διότι ο Τραμπ δεν μπορεί να κατηγορηθεί, δεδομένου ότι έχει ήδη αποχωρήσει από το αξίωμα.

«Σε αυτήν τη χώρα, το Σύνταγμα - όχι το πολιτικό κόμμα και ούτε οι πολιτικοί - βασιλεύει στον υπέρτατο βαθμό», αναφέρουν οι δικηγόροι του Τραμπ.

«Αλλά μέσω αυτού του τελευταίου άρθρου της παραπομπής τώρα ενώπιον της Γερουσίας, οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν να χαράξουν έναν μηχανισμό με τον οποίο μπορούν να σιωπήσουν έναν πολιτικό αντίπαλο και ένα κόμμα μειοψηφίας. Η Γερουσία πρέπει συνοπτικά να απορρίψει αυτήν την αυθάδη πολιτική πράξη».

Οι επικεφαλής της παραπομπής Τραμπ έχουν ήδη αρνηθεί αυτό το επιχείρημα στη δική τους αναφορά, η οποία κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα.

«Είναι αδιανόητο ότι αυτοί οι ίδιοι μας άφησαν ουσιαστικά ανυπεράσπιστους ενάντια στην προδοσία του προέδρου στις τελευταίες μέρες του, επιτρέποντάς του να κάνει κατάχρηση εξουσίας, να παραβιάσει τον όρκο του και να υποκινήσει εξέγερση εναντίον του Κογκρέσου και των εκλογικών μας θεσμών απλώς και μόνο επειδή είναι «απερχόμενος πολιτικός», έγραψαν οι επικεφαλής.

«Δεν υπάρχει «Εξαίρεση του Ιανουαρίου» για απομάκρυνση ή οποιαδήποτε άλλη διάταξη του Συντάγματος. Ένας πρόεδρος πρέπει να απαντήσει διεξοδικά για τη συμπεριφορά του στο αξίωμα από την πρώτη μέχρι την τελευταία του ημέρα» πρόσθεσαν.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ