Το Facebook απαγόρευσε τη διαφήμιση μιας καναδικής εταιρείας σπόρων με μια φωτογραφία κρεμμυδιών, καθώς ο αλγόριθμος της πλατφόρμας λογόκρινε τα λαχανικά ως «προφανώς σεξουαλικά».

 

«Υποθέτω ότι έχει να κάνει με τα δύο στρογγυλά σχήματα θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ως γυναικεία στήθη ή κάτι τέτοιο, γυμνό με κάποιο τρόπο», δήλωσε ο Τζάκσον ΜακΛίν, διευθυντής της εταιρείας που εδρεύει στο Newfoundland. «Θα έπρεπε να έχεις μια αρκετά ζωηρή φαντασία για να το δεις και να σου έρθει κάτι σεξουαλικό απ' αυτό» πρόσθεσε.


Ο ΜακΛίν δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης των όχι ιδιαίτερα πρόστυχων λαχανικών στο Facebook το Σάββατο, γράφοντας: «Μόλις ειδοποιήθηκα από το Facebook ότι η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε για τον σπόρο κρεμμυδιού Walla Walla είναι "ανοιχτά σεξουαλική"... Μπορείτε να το διακρίνετε;"»


Αργότερα ζήτησε από τον ιστότοπο να αναθεωρήσει την παράξενη απαγόρευση αλλά δεν είχε νέα επί μέρες, όπως είπε.
Ωστόσο, αφού τα τοπικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να προβάλουν το περιστατικό, το Facebook παραδέχτηκε ότι είχε κάνει λάθος, σύμφωνα με την καναδική εφημερίδα National Post.


«Χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένη τεχνολογία για να κρατήσουμε το γυμνό εκτός των εφαρμογών μας, αλλά μερικές φορές δεν ξεχωρίζει (η τεχνολογία) ένα κρεμμύδι walla walla από, καλά, ξέρετε», δήλωσε την Τετάρτη η Μεγκ Σινκλέρ, εκπρόσωπος του Facebook Canada. «Επαναφέραμε τη διαφήμιση και λυπούμαστε για το πρόβλημα της επιχείρησης»

 

Η εταιρεία του ΜακΛίν ψηφιοποιεί αυτή την εποχή των κατάλογο όλων των προϊόντων της για να διευκολύνει τις διαδικτυακές αγορές εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, επιχείρησε να ρίξει την αθώα διαφήμιση στο Facebook. 

 

«Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουμε πουλήσει περισσότερο από τα τελευταία πέντε χρόνια», σχολιάζει ο ΜακΛίν, λέγοντας πως πλέον έχει προστεθεί και η κατηγορία «σέξι κρεμμυδιών».