Αυτά είναι τα 6 λάθη που κάνουν οι 30αρηδες με τη διαχείριση των χρημάτων τους

Αυτά είναι τα 6 λάθη που κάνουν οι 30αρηδες με τη διαχείριση των χρημάτων τους Facebook Twitter
Πηγή: Unsplash.
0

Η δεκαετία των 30 αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για την επαγγελματική εξέλιξη και μπορεί να γίνει η βάση για μια ζωή με περισσότερη οικονομική σταθερότητα.  

Η Αν Λέστερ, πρώην υπεύθυνη για τις λύσεις συνταξιοδότησης της JP Morgan Asset Management, εντοπίζει τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι 30άρηδες στη διαχείριση των οικονομικών τους. 

1. Δεν έχουν ένα λογαριασμό για έκτακτες ανάγκες

Η ύπαρξη ενός λογαριασμού έκτακτης ανάγκης είναι το «κλειδί» για την αποφυγή των χρεών στη συνέχεια της ζωής. Ιδανικά, αυτός ο λογαριασμός θα πρέπει να καλύπτει τρεις έως έξι μήνες δαπανών διαβίωσης, ώστε να μπορείτε να ξεπεράσετε τυχόν απροσδόκητα γεγονότα, όπως απώλεια εργασίας ή δαπανηρά ιατρικά ζητήματα.

Είναι καλύτερο τα χρήματα αυτά να έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο αποταμιευτικό και όχι επενδυτικό λογαριασμό, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα, χωρίς να επηρεάζονται από τις διακυμάνσεις της αγοράς.

2. Δεν είναι αρκετά ασφαλισμένοι

Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει να πληρώνουν ασφάλιση επειδή σημαίνει ότι δίνουν λεφτά για κάτι που ελπίζουν να μη χρησιμοποιήσουν ποτέ.

Όμως οι συνέπειες του να είσαι ανασφάλιστος είναι τόσο μεγάλες που μπορούν να εξαφανίσουν κάποιον οικονομικά. Για παράδειγμα, μια επείγουσα ιατρική ανάγκη ή ατύχημα στην εργασία μπορεί να αλλάξει τελείως τα οικονομικά δεδομένα. 

3. Πληρώνουν μόνο την ελάχιστη καταβολή σε χρέη υψηλών επιτοκίων

Εάν έχετε φοιτητικά δάνεια υψηλού επιτοκίου (με επιτόκιο άνω του 5,8%), προσωπικά δάνεια ή χρέη πιστωτικών καρτών, προτείνω πάντα να τα πληρώνετε όσο το δυνατόν πιο πολύ προτού εστιάσετε σε φοιτητικά δάνεια με χαμηλό επιτόκιο, δάνεια αυτοκινήτου ή μια υποθήκη.

4. Αγοράζουν σπίτια

Με τις τιμές των ακινήτων να έχουν ανέβει σε όλο τον κόσμο, πολλοί καταλήγουν να παίρνουν μεγαλύτερα στεγαστικά δάνεια από ό,τι αρχικά υπολόγιζαν. Όμως, κανείς πρέπει να συνυπολογίζει και τα έξοδα που θα προκύψουν όταν έχει το δικό του σπίτι, όπως έκτακτες επισκευές και άλλα. 

5. Δεν αποταμιεύουν για τη σύνταξή τους

Όταν είσαι στα 30 σου, η συνταξιοδότηση μπορεί να φαίνεται μακρινή. Ωστόσο, κάθε επένδυση που κάνει κάποιος σε αυτή την ηλικία, έχει 10 ή 20 επιπλέον χρόνια για να αποδώσει, σε σχέση με εκείνες που θα γίνουν στα 40 ή στα 50, όταν οι περισσότεροι αρχίζουν να σκέφτονται τη συνταξιοδότησή τους. 

6. Αποταμιεύουν για τα παιδιά τους πριν αποταμιεύσουν για τους ίδιους

Μόλις γίνετε γονιός, είναι φυσικό να θέλετε να βάλετε τις ανάγκες των παιδιών σας πάνω από τις δικές σας. Όμως η αποταμίευση για την εκπαίδευση πχ των παιδιών σας πριν αποταμιεύσετε για τη συνταξιοδότησή σας είναι τεράστιο λάθος.

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM