Αυστρία: Ρεκόρ ασθενών στις ΜΕΘ και διαλογή σε πολλές κλινικές

Αυστρία: Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Τη μεγαλύτερη επιβάρυνσή τους από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού υφίστανται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αυστρία, με τα νοσοκομεία να προχωρούν ήδη σε «διαλογή» ασθενών οι οποίοι θα νοσηλευτούν στις ΜΕΘ.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση, ενόψει της επιβολής υποχρέωσης εμβολιασμού από την 1η Φεβρουαρίου, επιχειρεί να διαμορφώσει πολιτική συναίνεση, με μια «συμμαχία των εποικοδομητικών δυνάμεων».

«Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν ήταν ποτέ από την αρχή της πανδημίας τόσο γεμάτες όσο σήμερα. Οι κλινικές καλούνται ήδη να λάβουν δύσκολες αποφάσεις - και η κατάσταση θα εξακολουθήσει να επιδεινώνεται», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μούκσταϊν ενώπιον του Κοινοβουλίου και διευκρίνισε ότι η διαλογή δεν αφορά μόνο ασθενείς σε όχι ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, αλλά και καρκινοπαθείς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να αποφασιστεί, ποιος ασθενής έχει καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, παραδέχθηκε ο υπουργός.

Ο κ. Μούκσταϊν σημείωσε ακόμη ότι το γενικό lockdown που έχει επιβληθεί εδώ και πάνω από μία εβδομάδα και θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου φέρνει ήδη αποτελέσματα, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο και η κατάσταση στα νοσοκομεία «δραματική».

Ενόψει της επιβολής γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού από τον Φεβρουάριο, η αυστριακή κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή αποδοχή του μέτρου από τα κόμματα. Σε αυτό το πλαίσιο, μέλη της κυβέρνησης Κεντροδεξιάς - Πρασίνων συναντήθηκαν με ειδικούς, αλλά και με τους επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPÖ) και του φιλελεύθερου κόμματος Neos, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία της πανδημίας και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Από τη συνάντηση απουσίαζε ο επικεφαλής του ακροδεξιού FPÖ Χέρμπερτ Χικλ, ο οποίος δεν είχε καν προσκληθεί λόγω της «καταστροφικής προσέγγισης» του κόμματος στο θέμα του εμβολιασμού, εξήγησε ο κ. Μούκσταϊν.

Η υπουργός Συντάγματος Καρολίνε Εντστάντλερ παραδέχθηκε ότι «κατά το παρελθόν δεν πήγαν όλα τέλεια» και απηύθυνε έκκληση προς όλους τους δύσπιστους να ξανασκεφτούν τη στάση τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν τους θεωρεί όλους ακροδεξιούς. «Ο εχθρός είναι ο ιός, όχι ο ανεμβολίαστος», τόνισε.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, η υποχρέωση εμβολιασμού θα αφορά όλα τα άτομα άνω των 12 ετών, με εξαιρέσεις για εγκύους και όσους για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται σε 3.600 ευρώ ανά ραντεβού εμβολιασμού. Αν κάποιος αγνοήσει και τα δύο ραντεβού που θα του κλείσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, τιμωρείται με πρόστιμο 7.200 ευρώ. Το κυβερνητικό σχέδιο αναμένεται να ρυθμίζει και τον βαθμό στον οποίο οι ιαθέντες συγκρίνονται με τους εμβολιασμένους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Συνελήφθη δήμαρχος του Νιου Τζέρσεϊ σε διαμαρτυρία για νέο κέντρο κράτησης μεταναστών

Διεθνή / ΗΠΑ: Συνελήφθη δήμαρχος του Νιου Τζέρσεϊ σε διαμαρτυρία για νέο κέντρο κράτησης μεταναστών

Πράκτορες της υπηρεσίες μετανάστευσης, ορισμένοι με καλυμμένα πρόσωπα, περικύκλωσαν τον δήμαρχο και τον έβαλαν με τη βία σε ένα μαύρο αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM
Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM
«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Διεθνή / «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Τραμπ είχε την Πέμπτη «πολύ καλή και παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευελπιστεί πως η Ουκρανία και η Ρωσία θα συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στην προτεινόμενη 30ήμερη εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Διεθνή / Ινδία - Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Μετά τα ινδικά πλήγματα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας επικαλούμενος πηγές ασφαλείας ανέφερε πως το Πακιστάν «εξαπέλυσε αντίποινα κατά της ινδικής επιθετικότητας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ Ισραήλ Παλαιστίνιοι

Διεθνή / Έκκληση από τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ προς το Ισραήλ «να αφήσει να ζήσουν οι Παλαιστίνιοι»

Σε κείμενό της, καταδίκασε την πολιτική ενός «εγκληματία», όπως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τιμωρεί «έναν ανείπωτο αριθμό αθώων» στη Γάζα
LIFO NEWSROOM