Αυστρία: Φράγματα από μπετόν στις εισόδους έξω από τα πρώην ανάκτορα του Σένμπρουν στη Βιέννη

Αυστρία: Φράγματα από μπετόν στις εισόδους έξω από τα πρώην ανάκτορα του Σένμπρουν στη Βιέννη Facebook Twitter
0


Προς αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης με φορτηγό όχημα, ανάλογης της προχθεσινής στο κέντρο του Βερολίνου και εκείνης στις 14 Ιουλίου στη Νίκαια της Γαλλίας, οι αυστριακές αρχές ασφαλείας τοποθέτησαν σήμερα φράγματα-κολώνες από μπετόν στις εισόδους στο προαύλιο των φημισμένων πρώην θερινών ανακτόρων του Σένμπρουν στη Βιέννη, όπου διοργανώνεται μία από τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της αυστριακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αυστριακής Αστυνομίας, Πάτρικ Μάιερχοφερ, η τοποθέτηση των φραγμάτων έγινε έπειτα από συνεννόηση με την Υπηρεσία Προστασίας Συντάγματος, με στόχο να αποτραπούν επιθέσεις με οχήματα, ενώ σε διαρκή επαφή με τις αστυνομικές αρχές βρίσκονται οι διοργανωτές των χριστουγεννιάτικων αγορών της πρωτεύουσας.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση ο αστυνομικός διευθυντής της Βιέννης Γκέρχαρντ Πιούρστλ τόνισε πως, ενόψει ενός συναισθήματος ανασφάλειας που παρατηρείται στον πληθυσμό, υπήρξε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και προωθούνται περισσότερα μέτρα γύρω από τις χριστουγεννιάτικες αγορές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα για τις επιπλέον ενέργειες της αστυνομίας στο πλαίσιο της εδώ και χρόνια δράσης της την περίοδο πριν και κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων.


Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα, έπειτα από συσκέψεις εκπροσώπων της αστυνομίας και του δήμου της Βιέννης, λόγω και των ελάχιστων ημερών που απομένουν, δεν προβλέπεται η τοποθέτηση φραγμάτων από μπετόν στη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Πλατεία του Δημαρχείου, καθώς στις εισόδους της υπάρχουν ήδη μεγάλα κοντέινερ απορριμμάτων -διακοσμημένα χριστουγεννιάτικα- που θα απέτρεπαν κάποια επίθεση με βαρύ όχημα.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο οδήγησε ήδη χθες το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών στην απόφαση να θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα συναγερμού μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, τις δυνάμεις ασφαλείας στην Αυστρία, ενώ ταυτόχρονα ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα τόνισε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκεκριμένους κινδύνους, όπως επίσης δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγεται η επίσκεψη δημόσιων χριστουγεννιάτικων και πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων.


Συγκεκριμένα, σε "ενισχυμένη ετοιμότητα συναγερμού" τίθενται οι μονάδες επιχειρήσεων της αστυνομίας, η ειδική αντιτρομοκρατική μονάδα "Κόμπρα" και η αστυνομία του αεροδρομίου, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τους διοργανωτές διάφορων εκδηλώσεων να επεξεργαστούν εκ νέου τους σχεδιασμούς ασφαλείας για τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Ο Βόλφγκανγκ Σομπότκα επισήμανε πως, σε αντίθεση με τη Γερμανία, στην Αυστρία δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκεκριμένες απειλές, ούτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ούτε σε άλλους διαύλους, ενώ, όπως παρατήρησε, δεν μπορούν να αποφευχθούν σε όλες τις περιπτώσεις επιθέσεις από δράστες που ριζοσπαστικοποιούνται από μόνοι τους και δεν θα πρέπει κανείς να περνά στους ανθρώπους την ιδέα ότι υπάρχει ασφάλεια 100%.


Κατά την άποψή του, μία ματαίωση των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων ή η αποφυγή επισκέψεων στις χριστουγεννιάτικες αγορές, θα ήταν μία λανθασμένη αντίδραση καθώς, όπως ανέφερε, "όταν μία δημοκρατική κοινωνία γον

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM