Αυστραλία: Μυστήριο με εξαφανισμένο ζευγάρι κατασκηνωτών - Η φωτιά, ο πιλότος και ο πομπός υψηλής συχνότητας

Αυστραλία: Μυστήριο με εξαφανισμένο ζευγάρι κατασκηνωτών - Η φωτιά, ο πιλότος και ο πομπός υψηλής συχνότητας Facebook Twitter
0

Ένας πιλότος προφυλακίστηκε στην Αυστραλία για τη δολοφονία δύο ηλικιωμένων κατασκηνωτών, που αγνοούνταν 20 μήνες.

Ο 55χρονος Γκρεγκ Λιν συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, όταν ελικόπτερα της αστυνομίας κατέβηκαν στην περιοχή όπου είχε κατασκήνωσε στη Βικτώρια. Ο πιλότος κατηγορείται για τη δολοφονία του Ράσελ Χιλ, 74 ετών, και της Κάρολ Κλέι, 73 ετών.

Κανέναν ίχνος από το ζευγάρι δεν υπάρχει από τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Σήμερα, ο πιλότος προφυλακίστηκε και παραπέμπεται σε δίκη για τη δολοφονία τους. Λίγο μετά τη σύλληψή του αποσύρθηκε από τη θέση του πιλότου από την εταιρεία Jetstar, μια οικονομική αεροπορική εταιρεία που ανήκει στην Qantas.

Η εξαφάνιση του ζεύγους από το Αλπικό Εθνικό Πάρκο πυροδότησε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες για αγνοούμενους στην πολιτεία. Η αστυνομία εκτιμά ότι δολοφονήθηκαν στις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που ανέφερε η εφημερίδα The Age. Είχαν χρησιμοποιήσει έναν πομπό υψηλής συχνότητας για να καλέσουν έναν φίλο νωρίτερα εκείνη την ημέρα. Κατά τη διάρκεια της κλήσης, το ζευγάρι είπε ότι θα κατασκήνωναν στην κοιλάδα Wonnangatta.

Την επομένη, περαστικοί εντόπισαν τη σκηνή τους κατεστραμμένη από φωτιά. «Οι προσπάθειές μας να εντοπίσουμε τα λείψανα του Ράσελ και της Κάρολ θα συνεχιστούν», δήλωσε την Πέμπτη ο Βοηθός Επίτροπος της Αστυνομίας της Βικτόρια, Μπομπ Χιλ.

Η περιοχή όπου συνελήφθη ο πιλότος απέχει περίπου 55 χιλιόμετρα από το σημείο που χάθηκε το ζευγάρι. «Είναι πραγματικά δύσκολο. Με το να μην γνωρίζουμε δεν βελτιώνεται η κατάσταση. Απλά εξαφανίστηκαν και εμείς έχουμε κολλήσει κάπου στη μέση», είπε η κόρη του Χιλ, Ντέμπι, τον περασμένο μήνα. Η αδερφή της Κλέι, Τζιλ, επέμεινε ότι πρέπει να μάθουν τι συνέβη και πρέπει να μάθουν πού βρίσκονται οι σοροί τους.

Την περασμένη δεκαετία εξαφανίστηκαν τρεις ακόμα άνθρωποι στην ίδια περιοχή αλλά κανείς δεν έχει συνδέσει ακόμα τις υποθέσεις.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ