ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Αυστραλία: Τεράστιο κύκλωμα παιδικής κακοποίησης - Κατηγορίες σε 121 άνδρες, απομακρύνθηκαν 51 παιδιά

Αυστραλία: Πάνω από 158 εντάλματα σύλληψης για παιδική κακοποίηση Facebook Twitter
0

Πάνω από 100 Αυστραλοί κατηγορούνται για περισσότερα από 1.000 αδικήματα που σχετίζονται με την παιδική κακοποίηση, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης. 

Η επιχείρηση Molto είχε ξεκινήσει το 2019, όταν το ACCCE έλαβε πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, που έδειχναν ότι χιλιάδες παραβάτες χρησιμοποιούσαν πλατφόρμα για να κοινοποιήσουν στο διαδίκτυο τρομακτικό υλικό παιδικής κακοποίησης. Στο πλαίσιο της πολυεθνικής επιχείρησης- που παγκοσμίως είναι γνωστή ως Operation H- οι αρχές διέσωσαν τουλάχιστον 153 παιδιά σε πολλές χώρες, μεταξύ άλλων τη Βρετανία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία. 

Αστυνομικοί από κάθε πολιτεία και περιοχή της Αυστραλίας εκτέλεσαν 158 εντάλματα έρευνας, απαγγέλλοντας κατηγορίες σε 121 άνδρες για 1.248 αδικήματα.

Αυστραλία: Τεράστιο κύκλωμα παιδικής κακοποίησης - Κατηγορίες σε 121 άνδρες, απομακρύνθηκαν 51 παιδιά Facebook Twitter
Φωτ.: Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας
Αυστραλία: Τεράστιο κύκλωμα παιδικής κακοποίησης - Κατηγορίες σε 121 άνδρες, απομακρύνθηκαν 51 παιδιά Facebook Twitter
Φωτ.: Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας

Τουλάχιστον 51 παιδιά απομακρύνθηκαν, στο πλαίσιο της επιχείρησης Molto- υπό τον συντονισμό του Αυστραλιανού Κέντρου για την Αντιμετώπιση της Παιδικής Εκμετάλλευσης (ACCCE)- αφότου οι αρχές ταυτοποίησαν φερόμενους παραβάτες σε όλη την Αυστραλία. Οι εμπλεκόμενοι είναι ηλικίας από 18 έως 61 ετών. 

Κάποιοι από τους εμπλεκόμενους κατηγορούνται ότι παρήγαγαν δικός τους υλικό παιδικής κακοποίησης που δημοσίευαν στο διαδίκτυο. Επίσης, κατηγορούνται ότι κατείχαν υλικό που παρήγαγε άνδρας ο οποίος συνελήφθη το 2015, στο πλαίσιο της επιχείρησης Niro, η οποία οδήγησε στην εξάρθρωση παγκόσμιου κυκλώματος παιδοφιλίας. 

«Η παρακολούθηση, διανομή και παραγωγή υλικού παιδικής κακοποίησης είναι ένα φριχτό έγκλημα. Τα παιδιά δεν είναι εμπορεύματα και η αστυνομία δουλεύει ασταμάτητα για να ταυτοποιήσει και να ασκηθούν διώξεις στους παραβάτες», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας, Λέσα Γκέιλ. 

Με πληροφορίες από 9news 

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ