Αυστραλία: Μητέρα παραδέχτηκε ότι οδήγησε το αυτοκίνητό της σε λίμνη και έπνιξε τα παιδιά της

Αυστραλία: Μητέρα παραδέχτηκε ότι οδήγησε το αυτοκίνητό της σε λίμνη και έπνιξε τα παιδιά της Facebook Twitter
0

Η 37χρονη Akon Guode, με καταγωγή από το Νότιο Σουδάν, παραδέχτηκε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βικτώρια ότι οδήγησε επίτηδες το αυτοκίνητό της σε λίμνη της νότιας Αυστραλίας για να πνίξει τα παιδιά της.

Το περιστατικό σημειώθηκε το 2015, νοτιοδυτικά της Μελβούρνης.

H Guode οδηγούσε το αυτοκίνητο μαζί με τα τέσσερα παιδιά της, όταν έριξε επίτηδες το αυτοκίνητό της σε μία λίμνη, με αποτέλεσμα να πνιγούν δύο δίδυμα τεσσάρων χρονών και ακόμη ένα παιδάκι ενός έτους.

Η 6χρονη κόρη και η μητέρα της κατάφεραν να διασωθούν.

Η 37χρονη παραδέχτηκε την ενοχή της με τη βοήθεια διερμηνέα. Η Guode έφτασε στην Αυστραλία από τη γενέτειρά της το 2008.

Ο Joseph Manyang, ο πατέρας των τριών παιδιών που χάθηκαν άδοξα, κατέθεσε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας πως η σύζυγός του ένιωσε ζαλάδα πριν το ατύχημα, ενώ την περιέγραψε ως μία «στοργική μητέρα» που δεν θα έβλαπτε ποτέ τα παιδιά της σκόπιμα.

Ωστόσο, μάρτυρας - «κλειδί» στην υπόθεση κατέθεσε στην αστυνομία πως η Guode είχε αναφέρει πως σκόπευε να σκοτώσει τα παιδιά της ανήμερα της τραγωδίας.

Περαστικοί και συνεργεία διάσωσης έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες για να σώσουν τα παιδιά, λίγες στιγμές αφότου το αυτοκίνητο έπεσε στη λίμνη Gladman στο Wyndham Vale.

Στην κατάθεσή του, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες δήλωσε πως το αμάξι έπεσε σκόπιμα μέσα στην λίμνη.

Η Guode θα παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 31 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM