Αυστραλία: Αντιδράσεις για το πολυτελές διαμέρισμα της Αρχιεπισκοπής - «Ρεσιτάλ χυδαιογραφημάτων»

Αυστραλία: Αντιδράσεις για το πολυτελές διαμέρισμα της Αρχιεπισκοπής - «Ρεσιτάλ χυδαιογραφημάτων» Facebook Twitter
Φωτογραφία: Greek Reporter
0

Την αντίδραση της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας προκάλεσαν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο να διαμένει σε πολυτελές διαμέρισμα στο κέντρο του Σίδνεϊ. 

Σε ανοιχτή επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα το «Ίδρυμα Παναγία Σουμελά Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας» κάνει λόγο για «ρεσιτάλ χυδαιογραφημάτων» υποστηρίζοντας ότι οι ερμηνείες που δόθηκαν για το εν λόγω ακίνητο «παραπέμπουν σε ανειδίκευτους περιφερόμενους αγύρτες» οι οποίοι «ουδεμίαν σχέση έχουν με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας παρά μονάχα μία λυσσαλέα εμμονή να οικειοποιούνται ό,τι κοινό για ίδιον όφελος». 

Σημειώνεται ότι επικαλούμενο εκκλησιαστικούς κύκλους, το news.com.au, ανέφερε ότι το διαμέρισμα των 6,5 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας, που αποκτήθηκε από Consolidated Trust της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας τον Δεκέμβριο του 2019 «ως επίσημη κατοικία του Έλληνα Ορθόδοξου Αρχιεπισκόπου της Αυστραλίας». Παράλληλα το δημοσίευμα άφηνε αιχμές για «πολιτική εμπλοκή» για την απόκτηση «τουριστικής βίζας» του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας που ενθρονίστηκε τον Ιούνιο του 2019. 

Από την πλευρά του το ίδρυμα κάνει λόγο για «συντεταγμένες διαρροές και επιθέσεις όλων όσων δυσκολεύονται να γυρίσουν σελίδα» κύκλων που τους χαρακτηρίζει «παρακρατικά τσιράκια ενός ιδιότυπου τομαροκεντρισμού». 

«Οι περιλάλητοι αυτοί κύκλοι δρουν μεθοδικώς προσπαθώντας να υπονομεύσουνε τον νέο Αρχιεπίσκοπο αλλά επί τις ουσίας υπονομεύουνε την Ελληνορθόδοξη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας» αναφέρεται σε άλλο σημείο της επιστολής. «Θα πρέπει να καταστεί σαφές πως οιοσδήποτε οργανισμός επιθυμεί ν' αξιοποιήσει ένα κεφάλαιο δανεισμού ή μη, με βάση τα Αυστραλιανά δεδομένα της εδώ αγοράς, οφείλει να προστρέξει στην αναζήτηση ακινήτων. Πολύ δε περισσότερο σε μία περίοδο που οι νομισματικές αξίες κλειδωνίζονται και λόγω του COVID-19» αναφέρεται.

«Πού είναι το περίεργο λοιπόν σε μία χώρα όπου όλοι επενδύουν σε ακίνητα (κυριολεκτικώς άπαντες) να προβεί ο οποίος θεσμός σε όμοια αγορά; Να προσθέσουμε δε πως η οικεία διαμονής του όποιου ηγέτη αποτελεί εργαλείο χρήσης των εργασιακών του υποχρεώσεων, καθώς ένας Αρχιεπίσκοπος δεν περιορίζεται εργασιακά σε φυσιολογικά ωράρια και υποχρεούται να αποδέχεται προσκεκλημένουν ακόμη και εντός της οικείας του ορισμένες φορές (η οποία ανήκει στην Ελληνορθόδοξη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)», υπογραμμίζεται. 

Αυστραλία: Αντιδράσεις για το πολυτελές διαμέρισμα της Αρχιεπισκοπής - «Ρεσιτάλ χυδαιογραφημάτων» Facebook Twitter
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος

Στην επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα σημειώνεται ότι το εν λόγω ίδρυμα σημειώνει ότι επέτυχε δωρεά γης προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας που εκκρεμούσε «από τα μέσα της δεκαετίας του 1990» υπό την παρούσα ηγεσία και κατά την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος επέμενε να δοθεί μικρότερο κομμάτι γης από την προτεινόμενη έκταση ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία Κέντρου Απεξάρτησης Ναρκωτικών για νέους έργο που αποτελεί «όραμα του Αρχιεπισκόπου».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν αποθεώνει τους «ηρωικούς» Βορειοκορεάτες που πολεμούν στην Ουκρανία σε επιστολή προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Διεθνή / Ο Πούτιν αποθεώνει τους «ηρωικούς» Βορειοκορεάτες που πολεμούν στην Ουκρανία σε επιστολή προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Το 2024, η Βόρεια Κορέα απέστειλε πάνω από 10.000 στρατιώτες στο Κουρσκ μαζί με οβίδες πυροβολικού, πυραύλους και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Επεισόδια στο Νόβι Σαντ - «Τελειώσατε», φώναζαν διαδηλωτές κατά του Βούτσιτς

Διεθνή / Σερβία: Επεισόδια στο Νόβι Σαντ - «Τελειώσατε», φώναζαν διαδηλωτές κατά του Βούτσιτς

Έσπασαν γραφεία του κυβερνώνοντος κόμματος, εκτόξευσαν αυγά και μπογιές - Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις, καθώς μαζικές διαδηλώσεις απαιτούν την απομάκρυνση της κυβέρνησης 
LIFO NEWSROOM
Η ώρα της κρίσης στην Αλάσκα: Ο Τραμπ συναντά τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Η ώρα της κρίσης στην Αλάσκα: Ο Τραμπ συναντά τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Τι προσδοκά ο Τραμπ, γιατί ρίχνει τους τόνους ο Λευκός Οίκος και γιατί πολλοί θεωρούν ήδη κερδισμένο τον Πούτιν - Η σύνοδος θα διεξαχθεί στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Άνκορατζ, για λόγους ασφαλείας, και αναμένεται να διαρκέσει μόλις λίγες ώρες
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Τραμπ για Πούτιν: «Δεν θα τα βάλει μαζί μου - Αν δεν ήμουν πρόεδρος, θα είχε καταλάβει όλη την Ουκρανία»

Νέες δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο λίγο πριν τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στην Αλάσκα - «Είναι ένας πόλεμος που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί»
LIFO NEWSROOM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τι είναι το «Μεγάλο Ισραήλ» στο οποίο πιστεύει ο Νετανιάχου: Έντονες αντιδράσεις για «επικίνδυνη κλιμάκωση»

Τον ρώτησαν αν πιστεύει στο «όραμα» του «Μεγάλου Ισραήλ» και απάντησε δύο φορές «απολύτως» - Καταδίκη από Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ και Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα 50: «Νιώθω 32» - Το «όχι» για το οποίο ακόμη μετανιώνει

Διεθνή / Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Στα 50, νιώθω 32» - Για ποιον ρόλο που είπε «όχι» μετανιώνει ακόμη

Μιλώντας στον Πολ Τόμας Άντερσον, ο Ντι Κάπριο αναφέρθηκε στην την ηλικία, την ταινία του που βλέπει πιο συχνά και αυτήν στην οποία θα ήθελε περισσότερο να έχει συμμετάσχει 
LIFO NEWSROOM