Αυστραλία: Ανοίγει τα σύνορά της μετά από 18 μήνες

Αυστραλία: Ανοίγει τα σύνορά της μετά από 18 μήνες - «Ήρθε η ώρα να δώσουμε πίσω τη ζωή τους» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΡΑ
0

Από τον επόμενο μήνα η Αυστραλία θα αρχίσει να ανοίγει τα σύνορά της, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον, 18 μήνες αφού απαγορεύθηκε στους Αυστραλούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Όπως δήλωσε ο Μόρισον όσοι Αυστραλοί και κάτοικοι της χώρας έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 θα μπορούν να ταξιδέψουν εκτός Αυστραλίας «τις επόμενες εβδομάδες», μόλις έχει ανοσοποιηθεί το 80% του πληθυσμού.

«Έχει έρθει η ώρα να δώσουμε πίσω στους Αυστραλούς τη ζωή τους. Σώσαμε ζωές. Σώσαμε περιουσίες, αλλά πρέπει να συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι Αυστραλοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη ζωή που είχαν προηγουμένως. Προετοιμαζόμαστε γι' αυτό και η Αυστραλία θα είναι έτοιμη να απογειωθεί πολύ σύντομα», τόνισε ο Μόρισον στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός εξήγησε ότι όσοι θα επιστρέφουν από το εξωτερικό στην Αυστραλία θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για επτά ημέρες στο σπίτι τους και όχι όπως ισχύει τώρα 14 ημέρες σε ξενοδοχείο.

Η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορά της στις 20 Μαρτίου 2020 υιοθετώντας μερικούς από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς παγκοσμίως με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη διάρκεια των 560 προηγούμενων ημερών οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν και τα ταξίδια στο εξωτερικό περιορίστηκαν στο ελάχιστο. Μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων έχει λάβει άδεια να ταξιδέψει στο εξωτερικό για σοβαρούς επαγγελματικούς ή ανθρωπιστικούς λόγους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, περισσότερες από 100.000 αιτήσεις εισόδου ή εξόδου από τη χώρα έχουν απορριφθεί μόνο τους πέντε πρώτους μήνες του 2021.

Οι αρχές έχουν επιτρέψει σε πολίτες και μόνιμους κατοίκους της Αυστραλίας να επιστρέψουν στη χώρα, όμως βάσει αυστηρών ποσοστώσεων, ενώ όσοι επέστρεφαν ήταν υποχρεωμένοι να παραμένουν καραντίνα σε ξενοδοχείο για διάστημα 14 ημερών αναλαμβάνοντας το κόστος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM