Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το δάχτυλο νεκρού για να ξεκλειδώσουν το κινητό του

Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το δάχτυλο νεκρού για να ξεκλειδώσουν το κινητό του Facebook Twitter
1

Έντονες επικρίσεις δέχονται δύο αστυνομικοί στη Φλόριντα από τους συγγενείς ενός νεκρού υπόπτου, για τον «μακάβριο τρόπο» με τον οποίο ξεκλείδωσαν το κινητό του.

Οι ντετέκτιβ φέρονται να μπήκαν σε γραφείο τελετών σε μια προσπάθεια να ξεκλειδώσουν το smartphone του νεκρού, χρησιμοποιώντας το παγωμένο δάκτυλό του.


Ο Λάινους Φίλιπ σκοτώθηκε στις 23 Μαρτίου στο Λάργκο, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από την αστυνομία σε ένα βενζινάδικο. 

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο Φίλιπ δεν δίστασε να σύρει με το αυτοκίνητό του έναν αστυνομικό που επιχείρησε να επιβιβαστεί σε αυτό, χάνοντας τελικά ο ίδιος τη ζωή του. 

Όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς του Φίλιπ, όταν η σορός του 30χρονου παραδόθηκε στο γραφείο τελετών Sylvan Abbey, δύο αστυνομικοί ξεκλείδωσαν το κινητό του εκλιπόντος χρησιμοποιώντας το άψυχο δάκτυλό του. 

Η σύντροφός του παρουσιάστηκε εξαγριωμένη στο ABC Action News. «Είναι φρικτό. Επιτρέπεται να βγάλουν έναν νεκρό από τον θάλαμο ψύξης και να το κάνουν αυτό;», αναρωτήθηκε μιλώντας στην κάμερα. 

Νομικοί αναλυτές συγκλίνουν πως αυτό που έκαναν οι αστυνομικοί δεν ήταν παράνομο, δεδομένου του ενοχοποιητικού ιστορικού. 

Άλλωστε οι αστυνομικές αρχές χρησιμοποιούν συστηματικά τα δάκτυλα θυμάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών για να ξεκλειδώσουν τα κινητά τους, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν μεσάζοντες και εμπόρους ναρκωτικών. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια