Αρμενία για αναγνώριση της γενοκτονίας: «Νίκη της δικαιοσύνης και της αλήθειας»

Αρμενία για αναγνώριση της γενοκτονίας: «Νίκη της δικαιοσύνης και της αλήθειας» Facebook Twitter
EPA
0

Ως «νίκη της δικαιοσύνης και της αλήθειας» χαρακτηρίζει την αναγνώριση από την Γερουσία των ΗΠΑ της γενοκτονίας των Αρμενίων, η κυβέρνηση της Αρμενίας.

Η υιοθέτηση, σήμερα, από τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Οκτώβριο, ψηφίσματος που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων είναι μια «νίκη της δικαιοσύνης και της αλήθειας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν.

«Εκ μέρους του αρμενικού λαού, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μας στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε ο Πασινιάν στο Twitter. Το ψήφισμα που επικυρώθηκε σήμερα είναι «ένα θαρραλέο βήμα προς την αποτροπή γενοκτονιών στο μέλλον», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα η Γερουσία επικύρωσε το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει στα τέλη Οκτωβρίου, με συντριπτική πλειοψηφία - 405 ψήφοι υπέρ, 11 κατά – το ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται γενοκτονία η μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από έναν αιώνα.

Μετά από εμπόδια που έθεσαν αρκετές φορές Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές για να μην τεθεί προς ψήφιση το ψήφισμα στο Σώμα, η Γερουσία το ενέκρινε ομόφωνα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM