Αρχηγός αστυνομίας σε Τραμπ: Αν δεν έχεις κάτι να πεις, κλείσε το στόμα σου

Αρχηγός αστυνομίας σε Τραμπ: Αν δεν έχεις κάτι να πεις, κλείσε το στόμα σου Facebook Twitter
Αρχηγός αστυνομίας σε Τραμπ: Αν δεν έχεις κάτι να πεις, κλείσε το στόμα σου (EPA)
0

«Θα ήθελα να πω στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, εκ μέρους όλων των αρχηγών των τμημάτων της χώρας: παρακαλώ αν δεν έχεις κάτι εποικοδομητικό να πεις. κράτα το στόμα του κλειστό».

Ο Αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον Art Acevedo, σχολίασε με σκληρό τρόπο στο CNN την τακτική καταστολής που συστήνει ο Τραμπ στο ζήτημα της αντιμετώπισης των διαδηλώσεων μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς, προτρέποντάς τον Αμερικανό Πρόεδρο να ακολουθήσει την τακτική του Φόρεστ Γκαμπ.

«Δεν πρόκειται για κυριαρχία (στους διαδηλωτές)» είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας σχολιάζοντας τις προτροπές Τραμπ προς τους κυβερνήτες για την καταστολή των διαδηλώσεων.

«Αλλά για να κερδίσουμε τις καρδιές και το μυαλό (του κόσμου). Και ας είμαστε σαφείς, δεν θέλουμε να συγχέουμε την καλοσύνη με την αδυναμία. Δεν θέλουμε η άγνοια να καταστρέψει αυτό που καταφέραμε να κάνουμε για να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Χιούστον.

Όπως και ο Φόρεστ Γκαμπ (στην ομώνυμη ταινία) «αν δεν έχεις τίποτα να πες, μην το πεις» είπε αναφερόμενος στον Αμερικανό Πρόεδρο.

«Επειδή αυτή είναι η βασική αρχή της ηγεσίας και χρειαζόμαστε ηγεσία τώρα περισσότερο από ποτέ. Και ήρθε η ώρα να συμπεριφερθούμε με ηγετική δυναμική που αρμόζει σε Πρόεδρο όχι σαν να βρισκόμαστε στο The Apprentice (ριάλιτι που συμμετείχε ο Τραμπ). Εδώ δεν είναι Χόλιγουντ, αυτή είναι η πραγματική ζωή και βρίσκεται σε κίνδυνο» πρόσθεσε.

«Ζητώ από τον αμερικανικό λαό, παρακαλώ, να κάνουμε κοινό μέτωπο με την αστυνομία, ας μείνουμε ενωμένοι, ας αλλάξουμε αυτό που συμβαίνει και ας το μεταφέρουμε και στην εκλογική διαδικασία. Ας δώσουμε σημασία στην καρδιά (των ανθρώπων)» είπε μεταξύ άλλων προτρέποντας τον κόσμο να συνεχίσει να διαδηλώνει ειρηνικά προκειμένου να μην αλλάξει ο στόχος, ο οποίος είναι η κακή τακτική κάποιων αστυνομικών, η βία και η εγκληματικότητα που συμβαίνει από πλευράς αστυνομίας.

«Ας είμαστε ειλικρινείς, όμως, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την αστυνομική βία αλλά με την δυσαναλογία που υπάρχει σε αυτήν τη χώρα σε επίπεδο υγείας, σίτισης» είπε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Χιούστον.

Με πληροφορίες από το CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Διεθνή / Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Η Χαντίσε περιγράφει τη στιγμή που «ήρθε η Χωροφυλακή να την πάρει» στις 6:30 το πρωί, ενώ και η Ιρέμ Ντεριτζί υποβλήθηκε στον ίδιο έλεγχο - Τι συνέβη στην επιχείρηση που συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Διεθνή / Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πρόσφατα αυξήσει την πίεση που ασκεί στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Διεθνή / Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Ανοίγει η διαθήκη του 68χρονου από τη Φοινικούντα, ιδιοκτήτη κάμπινγκ, και οι Αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τον έβαλαν στο στόχαστρο
LIFO NEWSROOM
Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM