ΑΡ: Οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ, λένε οι Ουκρανοί

ΑΡ: Οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ, λένε οι Ουκρανοί Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν την επίθεση στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal που αποτελούσε τον τελευταίο θύλακα αντίστασης στη Μαριούπολη, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, λίγο αφότου ένα κονβόι με πολίτες που είχε φύγει το Σαββατοκύριακο από τις εγκαταστάσεις, έφτασε σε ασφαλές καταφύγιο σε πόλη ουκρανικού ελέγχου. 

Ειδικότερα, Ουκρανοί διοικητές ανέφεραν πως οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν έφοδο στο τεράστιο εργοστάσιο που περιλαμβάνει ένα λαβυρινθώδες δίκτυο τούνελ και καταφυγίων

«Ο εχθρός προσπαθεί να επιτεθεί στο εργοστάσιο Azovstal με σημαντικές δυνάμεις και χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων. Οι μαχητές μας αποκρούουν κάθε επίθεση» ανέφερε ο Ντενίς Σλέγκα, διοικητής ταξιαρχίας της ουκρανικής εθνοφρουράς που βρισκόταν εκεί. 

Πιστεύεται πως 2.000 Ουκρανοί μαχητές και μερικές εκατοντάδες άμαχοι βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας. 

Όπως ανέφερε μέσω Telegram ο υποδιοικητής του Τάγματος Αζόφ Σβιατόσλαβ Παλαμάρ,οι Ρώσοι εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στο εργοστάσιο «με τη χρήση τεθωρακισμένων και τανκς, αποπειρώμενοι να αποβιβάσουν στρατεύματα από αμφίβια και μεγάλο αριθμό πεζικού». 

«Θα κάνουμε το παν δυνατόν για να αποκρούσουμε την επίθεση, όμως κάνουμε έκκληση για επείγοντα μέτρα προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι που παραμένουν μέσα στο εργοστάσιο και να οδηγηθούν σε ασφαλές καταφύγιο» τόνισε ο ίδιος. 

Μάλιστα, πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας, η εγκατάσταση χάλυβα επλήγη με αεροπορικές επιδρομές, με δύο γυναίκες να σκοτώνονται και άλλους δέκα αμάχους να τραυματίζονται. 

Με πληροφορίες από ΑΡ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM