Απομονωμένα ζούσαν τα παιδιά που εξαπέλυσαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ινδονησία

Απομονωμένα ζούσαν τα παιδιά που εξαπέλυσαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ινδονησία Facebook Twitter
0

Οι γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στις φονικές βομβιστικές επιθέσεις της Κυριακής και της Δευτέρας στην Ινδονησία κρατούνταν απομονωμένα και μέσα σε ένα στενό κύκλο ισλαμιστών, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Μια εξαμελής οικογένεια σκότωσε τουλάχιστον 13 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και οι ίδιοι οι βομβιστές αυτοκτονίας, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε τρεις εκκλησίες στην Σουραμπάγια την Κυριακή.

Χθες άλλη οικογένεια, πενταμελής αυτή τη φορά, οδηγώντας δύο μοτοσικλέτες πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην ίδια πόλη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 10 άνθρωποι και να σκοτωθούν τέσσερα μέλη της οικογένειας και δύο άλλοι. Ένα οκτάχρονο κορίτσι, μέλος της οικογένειας, διεσώθη.

«Τα παιδιά είχαν προσηλυτιστεί από τους γονείς τους. Φαίνεται ότι δεν είχαν πολλές σχέσεις με άλλους ανθρώπους», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Ανατολικής Ιάβας Μασφούντ Αρίφιν.

Η οκτάχρονη κόρη που επιβίωσε από την επίθεση δεν ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά, αλλά πετάχτηκε τρία μέτρα στον αέρα εξαιτίας της έκρηξης και βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου, πρόσθεσε η αστυνομία.

«Έχει τις αισθήσεις της. Όταν ανακριθεί από την αστυνομία, θα είναι παρόντες συγγενείς και κοινωνικοί λειτουργοί», εξήγησε ο Αρίφιν.

Απομονωμένα ζούσαν τα παιδιά που εξαπέλυσαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ινδονησία Facebook Twitter

Η αστυνομία της πόλης Σιντοάρζο, που βρίσκεται κοντά στη Σουραμπάγια, εντόπισε βόμβες σε ένα διαμέρισμα, όπου την Κυριακή σκοτώθηκαν τρία μέλη μίας οικογένειας, τα οποία πιστεύεται ότι κατασκεύαζαν βόμβες.

Τρία παιδιά επιβίωσαν και στην ανάκρισή τους περιέγραψαν ότι είχαν σχέσεις μόνο με ενήλικες της ίδιας ιδεολογίας με αυτή των γονιών τους.

Κάθε Κυριακή απόγευμα συμμετείχαν σε μια προσευχή με τους ενήλικες αυτούς, επεσήμανε ο Αρίφιν, προσθέτοντας ότι οι οικογένειες που ευθύνονται για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας ήταν παρούσες στις προσευχές αυτές.

Μάλιστα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο πατέρας της οικογένειας που εξαπέλυσε τις επιθέσεις στις εκκλησίες την Κυριακή και ο πατέρας της οικογένειας που κατασκεύαζε τις βόμβες στο διαμέρισμα που εξερράγη ήταν φίλοι.

Η οικογένεια που ενεπλάκη στις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών ζούσε σε ένα μεσοαστικό συγκρότημα κατοικιών στη Σουραμπάγια και ο πατέρας πιστέυεται ότι ήταν ο επικεφαλής του τοπικού πυρήνα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Τζεμάα Ανσαρούτ Νταουλάχ (JAD), στην οποία φέρονται να έχουν ενταχθεί εκατοντάδες συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους.

Στην Ινδονησία, έπειτα από τη σημαντική επιτυχία των αρχών να αντιμετωπίσουν τους ισλαμιστές αντάρτες μετά το 2001, σημειώνεται τα τελευταία χρόνια αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM
«Κατηγορηματικό όχι» της Ρωσίας στο σχέδιο 26 χωρών για στρατεύματα στην Ουκρανία

Διεθνή / «Κατηγορηματικό όχι» της Ρωσίας στο σχέδιο 26 χωρών για στρατεύματα στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο απορρίπτει την ιδέα δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, παρόλο που 26 χώρες έχουν δεσμευθεί για ειρηνευτική αποστολή και οι συνομιλίες με τον Πούτιν σταμάτησαν απότομα
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Η άγνωστη σχέση του θρυλικού σχεδιαστή για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Διεθνή / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η άγνωστη σχέση του θρυλικού σχεδιαστή με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ο Αρμάνι έντυσε αμέτρητους σταρ του Χόλιγουντ αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών. Ανάμεσα σε αυτούς και την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία φωτογραφήθηκε με κομμάτι του διάσημου οίκου λίγες ώρες πριν πεθάνει
LIFO NEWSROOM
Δείπνο κολακείας στον Λευκό Οίκο: Οι τεχνολογικοί τιτάνες υποκλίνονται στον Τραμπ

Διεθνή / Δείπνο κολακείας στον Λευκό Οίκο: Οι τεχνολογικοί τιτάνες υποκλίνονται στον Τραμπ

Σε μια βραδιά γεμάτη επαίνους, ο πρόεδρος Τραμπ άκουσε κορυφαίους ηγέτες τεχνολογικών κολοσσών όπως Apple, OpenAI και Google να τον ευχαριστούν για τη στήριξή του στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα
LIFO NEWSROOM
Σμήνος μεδουσών παρέλυσε για δεύτερη φορά σε έναν μήνα πυρηνικό σταθμό στη Γαλλία

Διεθνή / Σμήνος μεδουσών παρέλυσε για δεύτερη φορά σε έναν μήνα πυρηνικό σταθμό στη Γαλλία

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί τον Αύγουστο στον σταθμό Gravelines, όπου η αιφνίδια εμφάνιση ενός τεράστιου σμήνους μεδουσών είχε προκαλέσει προσωρινή παύση της παραγωγής
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Συζητήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής από τρανς άτομα μετά την επίθεση στη Μινεάπολη

Διεθνή / ΗΠΑ: Συζητήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής από τρανς άτομα μετά την επίθεση στη Μινεάπολη

Η ιδέα περιορισμού της οπλοκατοχής θεωρείται ιστορικά «κόκκινη γραμμή» για τους Ρεπουμπλικανούς, καθώς πολλά στελέχη και οργανώσεις υπέρ της οπλοκατοχής αντιτίθενται ακόμη και σε νόμους που αφαιρούν τα όπλα από άτομα με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα
LIFO NEWSROOM