Αποχώρησαν από τη Συρία, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ

Αποχώρησαν από τη Συρία, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ Facebook Twitter
0

Αποχώρησαν από τη Συρία σήμερα το πρωί οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, που ολοκλήρωσαν την έρευνά τους σχετικά με την επίθεση με χημικά στην Δαμασκό.

Οι επιθεωρητές έφτασαν πριν από λίγες ώρες στο  Λιβάνο και λίγο μετά κατευθύνονταν στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες, τους οποίους επικαλούνται ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η ομάδα των ειδικών έφυγε νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο στη Δαμασκό, διέσχισε οδικώς τα σύνορα και μπήκε στον Λίβανο.

Η ύπατη αντιπρόσωπος του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό Άνγκελα Κάνε, που συνόδευε τους ειδικούς στη Συρία, είχε αναχωρήσει ήδη χθες από τη Δαμασκό οδικώς και είχε φθάσει επίσης στον Λίβανο, που απέχει μόλις 45 λεπτά από τη συριακή πρωτεύουσα.

Σήμερα, η Κάνε, αναμένεται να ενημερώσει τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για το πεπραγμένα της ερευνητικής ομάδας στη Συρία.

Χθες βράδυ ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, μετά την αποχώρηση των ειδικών του ΟΗΕ από τη Συρία, δήλωσε ότι από σήμερα είναι πιθανόν να βρεθεί «παράθυρο ευκαιρίας» για ενδεχόμενη επίθεση των δυτικών στη χώρα.

Σε δύο βδομάδες τουλάχιστον, τα αποτελέσματα των ερευνών

Εντωμεταξύ, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν ενημέρωσε, τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι θα χρειαστούν το λιγότερο δύο εβδομάδες προκειμένου να βγουν τα τελικά αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων που συγκέντρωσαν οι επιθεωρητές του Οργανισμού στη Συρία.

Η ενημέρωση έγινε σε εκπροσώπους της Βρετανίας, της Κίνας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον γ.γ. στη Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζουμε πως τα στοιχεία , συλλέχθηκαν από τους ειδικούς απεσταλμένους των Ηνωμένων Εθνών από τις περιοχές όπου σύμφωνα με τις ενδείξεις έγινε η επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM