Αποφυλακίστηκε υπό όρους ο πατριός του Tupac μετά από σχεδόν 37 χρόνια

Αποφυλακίστηκε ο πατριός του Tupac μετά από σχεδόν 37 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ.: mutulushakur.com
0

Ο πατριός του δολοφονημένου ράπερ Tupac Shakur, dr. Mutulu Shakur, αποφυλακίστηκε με όρους μετά από σχεδόν 37 χρόνια στη φυλακή, σύμφωνα με αρχεία του Γραφείο Φυλακών.

Η Επιτροπή Αποφυλάκισης των ΗΠΑ έκανε δεκτό το αίτημά του για αποφυλάκιση υπό όρους τον Οκτώβριο, αφού απέρριψε δύο προηγούμενα αιτήματα το 2016 και τον Απρίλιο, προκειμένου ο Shakur, ο οποίος πάσχει από καρκίνο, να περάσει τις υπόλοιπες μέρες του με την οικογένειά του.

Η επιτροπή διαπίστωσε ότι η υγεία του Shakur είχε «επιδεινωθεί σημαντικά», κάτι που τον κατέστησε «αδύναμο στο μυαλό και το σώμα» και «δεν είναι πλέον σωματικά ικανός να διαπράξει οποιοδήποτε ομοσπονδιακό, κρατικό ή τοπικό έγκλημα», σύμφωνα με τη New York Daily News.

Ο 72χρονος Shakur, διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα σταδίου 3, έναν καρκίνο του αίματος που μπορεί να βλάψει το ανοσοποιητικό σύστημα, τα οστά και τα νεφρά, σύμφωνα με το NBC News. Λόγω προβλημάτων υγείας του, κρατούνταν σε ομοσπονδιακό ιατρικό κέντρο στο Λέξινγκτον του Κεντάκι.

Μετά την αποφυλάκισή του, η οικογένεια του Shakur εξέδωσε μια δήλωση που έγραφε: «Ο Mutulu είναι τώρα με την οικογένειά του. Αυτή η νίκη εξασφαλίστηκε με τη σταθερή υποστήριξη της νομικής ομάδας του, της οικογένειάς του και της κοινότητάς του που αποτελείται από όλους εσάς. Ζητάμε ότι όλοι να σεβαστούν την ιδιωτικότητα του dr.Shakur ενώ περνά τις διακοπές με την οικογένειά του και επικεντρώνεται στην υγεία και τη θεραπεία του».

Ο Shakur συνελήφθη το 1986 και καταδικάστηκε το 1988 ως εγκέφαλος μιας ομάδας αυτοαποκαλούμενων επαναστατών, οι οποίοι έκαναν σειρά ληστειών στη Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ, που οδήγησαν στο θάνατο ενός ένοπλου φρουρού και δύο αξιωματικών.

Είχε επίσης συμπεριληφθεί στο παρελθόν στη λίστα των δέκα πιο καταζητούμενων φυγάδων του FBI.

Στο πλαίσιο της απελευθέρωσής του, ο Shakur έλαβε εντολή να μην έχει επαφή με κανένα από τα μέλη της οικογένειας όσων πέθαναν από τις ληστείες ή με την αδερφή του Assata Shakur, η οποία είναι φυγόδικη, σύμφωνα με τη New York Daily News.

Υπενθυμίζεται ότι ο Tupac Shakur, (2Pac), δολοφονήθηκε το 1996 σε ηλικία 25 ετών. Το 2017 μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame για τη χιπ-χοπ μουσική και την πολιτιστική του επιρροή.

Με πληροφορίες του People

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM