Απόφαση-σταθμός στην Ιταλία: Οι μετανάστες πρέπει να προσαρμόζονται στις αξίες των κοινωνιών που τους φιλοξενούν

Απόφαση-σταθμός στην Ιταλία: Οι μετανάστες πρέπει να προσαρμόζονται στις αξίες των κοινωνιών που τους φιλοξενούν Facebook Twitter
3

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι «οι μετανάστες πρέπει να προσαρμόζονται στις αξίες των κοινωνιών που τους φιλοξενούν, οι οποίες γνωρίζουν ότι είναι διαφορετικές από τις δικές τους». Με τον τρόπο αυτό, οι ανώτατοι δικαστές απέρριψαν ένα αίτημα Ινδού Σίχ, ο οποίος είχε ζητήσει να μπορεί να κυκλοφορεί με «ιερό μαχαίρι», όπως προβλέπει η θρησκεία του.

 

Ο 'Αρειος Πάγος της Ιταλίας τόνισε ότι: «δεν είναι δυνατόν, η τήρηση αξιών που μπορεί να είναι νόμιμες στις χώρες προέλευσης, να οδηγεί στην παραβίαση των νόμων της χώρας η οποία φιλοξενεί τους μετανάστες».

 

Η απόφαση αυτή αναμένεται να αποτελέσει κύριο σημείο αναφοράς, σε ότι αφορά, για παράδειγμα, την στάση μέρους των μουσουλμάνων μεταναστών σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών και των ομοφυλόφιλων. Δυο κύριας σημασίας σημεία τα οποία ήταν ήδη αντικείμενο πολλών δημοσιογραφικών ερευνών των ιταλικών μέσων ενημέρωσης.

 

Η περίπτωση. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του του Ινδού Σιχ που καταδικάστηκε σε δύο χιλιάδες ευρώ πρόστιμο από το Δικαστήριο της Μάντοβα, το 2015, επειδή στις 6 Μαρτίου 2013 είχε συλληφθεί στο Goito, όπου υπάρχει μεγάλη κοινότητα των Σιχ, ενώ ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι σχεδόν είκοσι εκατοστών, σε μήκος. Ο ινδός είχε υποστηρίξει ότι το μαχαίρι (kirpan), όπως και το τουρμπάνι «είναι ένα σύμβολο της θρησκείας και αποτελεί εκπλήρωση θρησκευτικού καθήκοντος». Έτσι, ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να μην του επιβληθεί το πρόστιμο και ζήτησε την ακύρωση της ποινής, προφανώς πιστεύοντας ότι τέτοια συμπεριφορά δικαιολογείται από την πολιτιστική ποικιλομορφία. 

 

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ και Repubblica

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ να διαδηλώσουν πάραυτα έξω από την Ιταλική πρεσβεία!Η δυσανεξία των Ευρωπαίων στο θρησκευτικό και πολιτισμικό μεσαίωνα δεν θα περάσει!Βάλτε και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να εκφωνήσει λόγο.
Μάλιστα. Χρειάζεται απόφαση δικαστηρίου για τα αυτονόητα. Εν προκειμένω, το ιερό μαχαίρι των Σιχ είναι μόνο ένα θρησκευτικό σύμβολο και οι Σιχ είναι φιλειρηνικοί ενώ η θρησκεία τους είναι ενδιαφέρουσα. Καμία σχέση με τους τζιχάντηδες φυσικά, παρά το μαχαίρι. Αλλά ρε παιδιά, στην Ευρώπη δεν κυκλοφορούμε με χατζάρια, τί να κάνουμε... Εκτός κι αν είμαστε απο τη λεβεντογέννα, αλλά σ'αυτή την περίπτωση το κρύβουμε.
Ποιος ανόητος ισχυρίστηκε ποτέ ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να προσαρμόζονται στη χώρα υποδοχής;;;Μόνο που αυτή είναι μια διαδικασία αμφίδρομη κι εμπλέκει και τις δυο πλευρές. Μην περιμένετε να προσαρμοστεί κανένας μετανάστης ποτέ και πουθενά, όσο αυτός περιθωριοποιείται, απομονώνεται, νιώθει ανεπιθύμητος και καταλήγει σε κάποιο γκέτο. Η προσαρμογή και η ενσωμάτωση δεν είναι μια απλή απόφαση δικαστηρίου, αλλά μια διαδικασία επίπονη αλλά και πραγματική πρόκληση και για τις δυο εκπλεκόμενες πλευρές.