«Απαγορεύεται κάθε κουβέντα για κορωνοϊό»- Καφέ στη Ρώμη ζητά από τους πελάτες να μιλούν για άλλα θέματα

«Απαγορεύεται κάθε κουβέντα για κορωνοϊό»- Καφέ στη Ρώμη ζητά από τους πελάτες να μιλούν για άλλα θέματα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: απαγορεύεται αυστηρά κάθε συζήτηση για κορωνοϊό, lockdown και ιούς. Σε αυτό το καφέ στη Ρώμη, οι πελάτες πρέπει να μιλάνε για οτιδήποτε άλλο εκτός από την πανδημία.

Η υπεύθυνη του καταστήματος, Κριστίνα Ματιόλι, έχει τοποθετήσει δύο χειρόγραφες επιγραφές πίσω από το ταμείο του καφέ. Η μία ενημερώνει τους πελάτες ότι απαγορεύεται να κουβεντιάζουν για ό,τι έχει σχέση με τον κορωνοϊό. Η άλλη τους δίνει ιδέες για θέματα συζήτησης, για παράδειγμα τους καλεί να ανοίξουν κουβέντα για την ιστορία ή τον πολιτισμό.

Με αυτό τον τρόπο η 35χρονη ελπίζει ότι θα προσφέρει στους πελάτες της την ευκαιρία να κάνουν ένα διάλειμμα από την πανδημία, ενώ πίνουν τον καφέ τους. «Συζητάμε για το ίδιο πράγμα εδώ και μήνες, οπότε επιλέξαμε να ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα», εξήγησε η Ματιόλι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν είναι άρνηση, ούτε υποτιμάμε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης. Απλά το θέμα είναι να ξεφύγουμε λίγο», συμπλήρωσε. Οι περισσότεροι πελάτες του καφέ, που βρίσκεται στα περίχωρα της Ρώμης, υποδέχθηκαν θετικά αυτή την απαγόρευση.

Η Μπρούνα Πιάτσα για παράδειγμα, που πηγαίνει τακτικά εκεί, πιστεύει ότι είναι υπέροχη ιδέα. «Μπουχτίσαμε με τη συζήτηση για τον κορωνοϊό, δεν αντέχουμε άλλο. Όπου πάμε, μιλάμε μόνο για αυτό», είπε η 58χρονη. «Χαίρομαι να συζητάω για οτιδήποτε άλλο. Προτιμώ να μιλήσω για τον καιρό ή για τους διάσημους», συμπλήρωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ήταν μια σοφή πρωτοβουλία, θα έλεγα απαραίτητη», σχολίασε από την πλευρά του ο Μαουρίτσιο Τσιοκάρι, επίσης τακτικός πελάτης. «Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για αυτό. Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα, χωρίς να το συζητάμε», πρόσθεσε.

Κι αν κάποιος κατά λάθος ανοίξει κουβέντα για την πορεία του κορωνοϊού ή ένα πιθανό εμβόλιο; «Δεν υπάρχουν κυρώσεις, απλά τους δείχνω το χαρτί», λέει η Ματιόλι χαμογελώντας και προσθέτει με υπερηφάνεια ότι το παράδειγμά τους το ακολούθησαν και αλλού στην Ιταλία. «Άλλο ένα καφέ στο Τρεντίνο έβαλε παρόμοιες επιγραφές, αλλά ζήτησαν πρώτα την άδειά μας», είπε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ