Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της συντρόφου του δράστη της επίθεσης στη νότια Γαλλία

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της συντρόφου του δράστη της επίθεσης στη νότια Γαλλία Facebook Twitter
1

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον της συντρόφου του Ραντουάν Λακντίμ, του τζιχαντιστή που την προηγούμενη Παρασκευή σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στη νότια Γαλλία.

Έπειτα από τέσσερις ημέρες προφυλάκισης η Μαρίν Π., μια 18χρονη που προσηλυτίστηκε στο ισλάμ, παρουσιάστηκε χθες ενώπιον δικαστηρίου στο Παρίσι και εναντίον της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «σύσταση τρομοκρατικής συμμορίας με στόχο τη διάπραξη εγκλημάτων», διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Η νεαρή γυναίκα, που φέρεται να βρισκόταν στις λίστες των ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών, τέθηκε υπό κράτηση. Όπως και ο σύντροφός της, η 18χρονη ήταν καταγεγραμμένη ως «S» (surete de l' etat, κρατική ασφάλεια) από τις γαλλικές αρχές.

Ωστόσο στη διάρκεια της προφυλάκισής της η Μαρίν «διέψευσε ότι είχε σχέση με τα σχέδια» του συντρόφου της όμως όταν αναφέρθηκαν τα γεγονότα «δεν έδειξε να σοκάρεται», εξήγησε μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ραντουάν Λακντίμ, ο δράστης της επίθεσης, έπεσε νεκρός έπειτα από επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Στο μεταξύ διαμάχη έχει ξεσπάσει σε πολιτικό επίπεδο, ενώ σήμερα η χώρα θα αποτίσει φόρο τιμής στον αξιωματικό της χωροφυλακής Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος «έπεσε ως ήρωας», σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η κυβέρνηση απέρριψε χθες τις επικρίσεις της δεξιάς και της άκρας δεξιάς. «Σε όσους ισχυρίζονται, χωρίς να γνωρίζουν, ότι αυτή η επίθεση θα μπορούσε να αποφευχθεί, σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να υποσχεθούν στις Γάλλους μηδενικό κίνδυνο, απαντώ: αναλαμβάνουν, με την ελαφρότητά τους, μια πολύ βαριά ευθύνη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

Και στα δύο σώματα, βουλευτές και γερουσιαστές, απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του 25χρονου Γαλλομαροκινού Λακντίμ τηρώντας ενός λεπτού σιγής.

Σήμερα το πρωί ο Μακρόν θα εκφωνήσει επικήδειο λόγο στη διάρκεια της τελετής που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Μπελτράμ.

Επίσης, στις 10:00 θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της Γαλλίας. Το απόγευμα θα τελεστεί λειτουργία στο Παρίσι στη μνήμη του αστυνομικού, ο οποίος θα ταφεί αύριο στην Καρκασόν.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πώς γίνεται μια νέα γυναίκα που έχει ανατραφεί με τις δυτικές αξίες να προσηλυτιστεί στο ισλάμ και δη το ακραίο; Ή έχει IQ ραδικιού ή σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.