Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της συντρόφου του δράστη της επίθεσης στη νότια Γαλλία

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της συντρόφου του δράστη της επίθεσης στη νότια Γαλλία Facebook Twitter
1

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον της συντρόφου του Ραντουάν Λακντίμ, του τζιχαντιστή που την προηγούμενη Παρασκευή σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στη νότια Γαλλία.

Έπειτα από τέσσερις ημέρες προφυλάκισης η Μαρίν Π., μια 18χρονη που προσηλυτίστηκε στο ισλάμ, παρουσιάστηκε χθες ενώπιον δικαστηρίου στο Παρίσι και εναντίον της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «σύσταση τρομοκρατικής συμμορίας με στόχο τη διάπραξη εγκλημάτων», διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Η νεαρή γυναίκα, που φέρεται να βρισκόταν στις λίστες των ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών, τέθηκε υπό κράτηση. Όπως και ο σύντροφός της, η 18χρονη ήταν καταγεγραμμένη ως «S» (surete de l' etat, κρατική ασφάλεια) από τις γαλλικές αρχές.

Ωστόσο στη διάρκεια της προφυλάκισής της η Μαρίν «διέψευσε ότι είχε σχέση με τα σχέδια» του συντρόφου της όμως όταν αναφέρθηκαν τα γεγονότα «δεν έδειξε να σοκάρεται», εξήγησε μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ραντουάν Λακντίμ, ο δράστης της επίθεσης, έπεσε νεκρός έπειτα από επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Στο μεταξύ διαμάχη έχει ξεσπάσει σε πολιτικό επίπεδο, ενώ σήμερα η χώρα θα αποτίσει φόρο τιμής στον αξιωματικό της χωροφυλακής Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος «έπεσε ως ήρωας», σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η κυβέρνηση απέρριψε χθες τις επικρίσεις της δεξιάς και της άκρας δεξιάς. «Σε όσους ισχυρίζονται, χωρίς να γνωρίζουν, ότι αυτή η επίθεση θα μπορούσε να αποφευχθεί, σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να υποσχεθούν στις Γάλλους μηδενικό κίνδυνο, απαντώ: αναλαμβάνουν, με την ελαφρότητά τους, μια πολύ βαριά ευθύνη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

Και στα δύο σώματα, βουλευτές και γερουσιαστές, απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του 25χρονου Γαλλομαροκινού Λακντίμ τηρώντας ενός λεπτού σιγής.

Σήμερα το πρωί ο Μακρόν θα εκφωνήσει επικήδειο λόγο στη διάρκεια της τελετής που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Μπελτράμ.

Επίσης, στις 10:00 θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της Γαλλίας. Το απόγευμα θα τελεστεί λειτουργία στο Παρίσι στη μνήμη του αστυνομικού, ο οποίος θα ταφεί αύριο στην Καρκασόν.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Πώς γίνεται μια νέα γυναίκα που έχει ανατραφεί με τις δυτικές αξίες να προσηλυτιστεί στο ισλάμ και δη το ακραίο; Ή έχει IQ ραδικιού ή σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.