Απεργία την Πρωτομαγιά

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της συντρόφου του δράστη της επίθεσης στη νότια Γαλλία

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της συντρόφου του δράστη της επίθεσης στη νότια Γαλλία Facebook Twitter
1

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον της συντρόφου του Ραντουάν Λακντίμ, του τζιχαντιστή που την προηγούμενη Παρασκευή σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στη νότια Γαλλία.

Έπειτα από τέσσερις ημέρες προφυλάκισης η Μαρίν Π., μια 18χρονη που προσηλυτίστηκε στο ισλάμ, παρουσιάστηκε χθες ενώπιον δικαστηρίου στο Παρίσι και εναντίον της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «σύσταση τρομοκρατικής συμμορίας με στόχο τη διάπραξη εγκλημάτων», διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Η νεαρή γυναίκα, που φέρεται να βρισκόταν στις λίστες των ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών, τέθηκε υπό κράτηση. Όπως και ο σύντροφός της, η 18χρονη ήταν καταγεγραμμένη ως «S» (surete de l' etat, κρατική ασφάλεια) από τις γαλλικές αρχές.

Ωστόσο στη διάρκεια της προφυλάκισής της η Μαρίν «διέψευσε ότι είχε σχέση με τα σχέδια» του συντρόφου της όμως όταν αναφέρθηκαν τα γεγονότα «δεν έδειξε να σοκάρεται», εξήγησε μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ραντουάν Λακντίμ, ο δράστης της επίθεσης, έπεσε νεκρός έπειτα από επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Στο μεταξύ διαμάχη έχει ξεσπάσει σε πολιτικό επίπεδο, ενώ σήμερα η χώρα θα αποτίσει φόρο τιμής στον αξιωματικό της χωροφυλακής Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος «έπεσε ως ήρωας», σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η κυβέρνηση απέρριψε χθες τις επικρίσεις της δεξιάς και της άκρας δεξιάς. «Σε όσους ισχυρίζονται, χωρίς να γνωρίζουν, ότι αυτή η επίθεση θα μπορούσε να αποφευχθεί, σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να υποσχεθούν στις Γάλλους μηδενικό κίνδυνο, απαντώ: αναλαμβάνουν, με την ελαφρότητά τους, μια πολύ βαριά ευθύνη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

Και στα δύο σώματα, βουλευτές και γερουσιαστές, απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του 25χρονου Γαλλομαροκινού Λακντίμ τηρώντας ενός λεπτού σιγής.

Σήμερα το πρωί ο Μακρόν θα εκφωνήσει επικήδειο λόγο στη διάρκεια της τελετής που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Μπελτράμ.

Επίσης, στις 10:00 θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της Γαλλίας. Το απόγευμα θα τελεστεί λειτουργία στο Παρίσι στη μνήμη του αστυνομικού, ο οποίος θα ταφεί αύριο στην Καρκασόν.

Διεθνή
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Πώς γίνεται μια νέα γυναίκα που έχει ανατραφεί με τις δυτικές αξίες να προσηλυτιστεί στο ισλάμ και δη το ακραίο; Ή έχει IQ ραδικιού ή σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.