Αντιδράσεις για τη φωτογραφία της ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας: «Πώς να εκπροσωπήσω μια χώρα που δεν με εκπροσωπει;»

Αντιδράσεις για τη φωτογραφία της ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας: «Πώς να εκπροσωπήσω μια χώρα που δεν με εκπροσωπει;» Facebook Twitter
0

Αυστραλή μπασκετμπολίστρια απειλεί να μποϊκοτάρει τη συμμετοχή της στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, με αφορμή μια φωτογραφία όπου κυριαρχεί, σύμφωνα με την ίδια, η απουσία πολυπολιτισμικότητας. 

Πέτρα του σκανδάλου υπήρξε μια φωτογραφία μελών της ολυμπιακής ομάδας. Σ'αυτήν εμφανίζονται Αυστραλοί Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, όλοι λευκοί, με μαγιό ή ρούχα των χορηγών. 

Η Λιζ Κάμπαζ, αθλήτρια του WNBA, καταγγέλλει τους ιθύνοντες για «κουκούλωμα» της πολυπολιτισμικότητας της χώρας. 

Η ίδια, γεννημένη στο Λονδίνο από Νιγηριανό πατέρα και Αυστραλή μητέρα, ανέδειξε το θέμα στο Instagram. «Πώς να εκπροσωπήσω μια χώρα που δεν εκπροσωπεί εμένα;» παραπονέθηκε μεταξύ άλλων. 

Η Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή παραδέχτηκε πως έπρεπε να έχει γίνει διαφορετικά η φωτογράφιση, ώστε να αντανακλά την πολυμορφία της ολυμπιακής ομάδας. 

Παρότι αναγνώρισε την ορθότητα του επιχειρήματος της Κάμπατζ, υπεραμύνθηκε παράλληλα του «παρελθόντος» της όπου «τιμά και προωθεί την πολυπολιτισμικότητα». 

Η Κάμπατζ, που αγωνίζεται για τους Las Vegas Aces στο γυναικείο ΝΒΑ και κέρδισε το αργυρό με την ομάδα της Αυστρλίας στους Ολυμπιακους του 2012, έχει μιλήσει και στο παρελθόν για ζητήματα φυλετικής ταυτότητας. Τον περασμένο Ιούνιο, με άλλο ένα ποστ στο Instagram, κατακεραύνωσε τους Αυστραλούς που ενώ δημοσίως μιλούν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, αγνοούν επίμονα τα εσωτερικά προβλήματα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM