Αντιδράσεις για το πρώτο άτριχο γαλλικό μπουλντόγκ στη Βρετανία - «Ακραία διασταύρωση»

Αντιδράσεις για το πρώτο άτριχο γαλλικό μπουλντόγκ στη Βρετανία - «Ακραία εκτροφή» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

«Ανησυχητικό» δείγμα «ακραίας εκτροφής» χαρακτηρίζουν οι ειδικοί της Ένωσης Βρετανών Κτηνιάτρων τη γέννηση άτριχων γαλλικών μπουλντόγκ, εγείροντας ζήτημα για το ότι κάποιοι ιδιοκτήτες προτάσσουν την καινοτομία ή την «ομορφιά» έναντι της υγείας των κατοικιδίων τους. 

Τα σκυλιά πιστεύεται πως εκτράφηκαν στη Σκωτία και είναι αποτέλεσμα διασταύρωσης γαλλικών μπουλντόνγκ με παγκς και κινεζικούς λοφιοφόρους. Εκτιμάται πως πρόκειται για την πρώτη γέννηση άτριχων γαλλικών μπουλντόγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η ένωση κτηνιάτρων-χειρουργών της χώρας προειδοποίησε πως, παρότι τα κουτάβια ίσως φαίνονται υγιή, ίσως καταλήξουν με πληθώρα προβλημάτων, όπως η ευπάθεια σε εγκαύματα, το θερμικό στρες ή η αναπνευστική δυσχέρεια


«Μόνο επειδή οι άνθρωποι θέλουν τα πράγματα να δείχνουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο, δεν τους δικαιολογεί να κάνουν πράγματα στα σκυλιά που γνωρίζουμε πως μπορούν να τους προκαλέσουν πιθανή βλάβη, ταλαιπωρία και ζητήματα υγείας» σημειώνει η Τζαστίν Σότον, πρόεδρος της Ένωσης Βρετανών Κτηνιάτρων (British Veterinary Association). 

«Νιώθω πραγματική απογοήτευση όταν βλέπω τέτοιες καταστάσεις και εύχομαι να μπορέσουμε να κάνουμε τους επίδοξους κηδεμόνες να καταλάβουν πόσο επηρεάζουν την υγεία αυτών των σκυλιών τέτοιες ακραίες εκτροφές» πρόσθεσε η ίδια. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που παράγονται άτριχα γαλλικά μπουλντόγκ. Ένα ανάλογο είδος που πιθανότατα εξετράφη στην Κίνα και εισήχθη στις ΗΠΑ είχε γίνει παγκόσμια είδηση προ ετών, με τους κτηνιάτρους να χαρακτηρίζουν το ζώο «τέρας» και να προειδοποιούν για αυξημένο κίνδυνο επώδυνης ακμής, δερματίτιδας, ακόμη και καρκίνου του δέρματος


Η Σότον σημειώνει πως η τελευταία αυτή γέννηση είναι ένα παράδειγμα ακραίας εκτροφής, προσθέτοντας πως οι παράγοντες της καινοτομίας, της «χάρης» του ζώου, αλλά και των περισσότερων likes στα social media ίσως αποτελέσουν κίνητρο για πιο ακραίες διασταυρώσεις και αγορές κουταβιών νέας ράτσας. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ