Την προεκλογική της υπόσχεση ότι θα θηλάσει το μωρό της μέσα στην ισπανική Βουλή τήρησε η βουλευτής του αριστερού κόμματος Καρολίνα Μπεσκάνσα, στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Κοινοβουλίου.

 

 «Αν μια μητέρα πρέπει να φροντίσει το μωρό της, πρέπει να το κάνει παντού. Είναι καιρός αυτή η αίθουσα να αρχίσει να μοιάζει με την υπόλοιπη χώρα» είπε η Μπεσκάνσα εξηγώντας την πράξη της.

 

Πάντως η Κάρμεν Κασόν, πρώην υπουργός Άμυνας, αντέδρασε λέγοντας: «Θήλαζα ακόμη όταν έγινα υπουργός και είχα το παιδί μου στο γραφείο. Κάθε τρεις ώρες έπρεπε να διακόψω για να τον ταΐσω. Εξάλλου υπάρχει βρεφονηπιακός σταθμός στο κοινοβούλιο». 

 

Αντιδράσεις για βουλευτή των Ποδέμος που θήλασε το μωρό της στη Βουλή

 

Πιο σκληρή ήταν η αντίδραση του  Χόρχε Φερνάντεζ Ντίαζ, που εκτελεί χρέη υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος χαρακτήρισε την κίνηση ως «αξιοθρήνητη» λέγοντας ότι η βουλευτής χρησιμοποιεί το παιδί της για πολιτικούς σκοπούς, ενώ η Κάρμεν Τσακόν, των Σοσιαλιστών, δήλωσε ότι «ήταν ειλικρινά περιττό».

 

Αντιδράσεις για βουλευτή των Ποδέμος που θήλασε το μωρό της στη Βουλή

 


Η Μπεσκάνσα δέχτηκε δέχτηκε επικρίσεις όμως ακόμη και από φεμινιστικές οργανώσεις που υποστήριξαν πως «δεν πρέπει να είναι δουλειά μιας γυναίκας μόνο, η ανατροφή του παιδιού».