Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας επανεξέτασε τα κριτήρια της διατροφής στα διαζύγια

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας επανεξέτασε τα κριτήρια της διατροφής στα διαζύγια Facebook Twitter
0

Οι Ιταλοί ανώτατοι δικαστές αναφέρθηκαν και πάλι στα κριτήρια βάσει των οποίων αποφασίζεται η διατροφή, μετά από κάθε διαζύγιο.

Στο παρελθόν, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι μετά το διαζύγιο δεν πρέπει να διατηρηθεί, πλέον, το βιοτικό επίπεδο του παρελθόντος, αλλά το σημαντικό είναι αν ο πρώην ή η πρώην σύζυγος, (που ζητά την διατροφή), διαθέτει οικονομικούς πόρους για να συντηρείται αυτόνομα.

Τώρα, όμως, ο ιταλικός Αρειος Πάγος προσθέτει ότι «στον καθορισμό της διατροφής πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η συμβολή του ή της συζύγου στην απόκτηση της κοινής και προσωπικής περιουσίας».

Βάσει της απόφασης αυτής, δηλαδή, ένας μεγαλοεπιχειρηματίας, μετά από πολλά χρόνια γάμου αποφασίζει να χωρίσει, θα πρέπει να υπολογισθεί πόσο η παρουσία, και η στήριξη της συζύγου του, συνέβαλαν στην επαγγελματική του επιτυχία.

Ένα κριτήριο που είναι πιθανό να επηρεάσει σειρά διαζυγίων και σχετικών δικών διαζυγίου, όπως εκείνη του Σίλβιο Μπερλουσκονι και της Βερόνικα Λάριο, μητέρας τριών παιδιών του «Καβαλιέρε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM