Το δημοφιλέστερο τουριστικό αξιοθέατο της Ινδίας, το Ταζ Μαχάλ ανοίγει ξανά τις πύλες του την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

 

Λόγω των μέτρων προφύλαξης κατά του Covid-19, δεν θα επιτρέπεται στους επισκέπτες να αγγίζουν τα μάρμαρα του μαυσωλείου, επισήμανε ένας αξιωματούχος της Αρχαιολογικής Επιθεώρησης της Ινδίας.

 

«Ελήφθησαν όλες οι αναγκαίες προφυλάξεις κατά της Covid-19» διαβεβαίωσε ο ίδιος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Το Ταζ Μαχάλ έκλεισε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2020, όταν η Ινδία είχε επιβάλει μία από τις αυστηρότερες καραντίνες στον πλανήτη, στην αρχή της πανδημίας.

 

Επαναλειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 2020 με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, προτού ξανακλείσει στα μέσα Απριλίου.

 

Ο αριθμός των μολύνσεων και των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ τον Απρίλιο και τον Μάιο, ωθώντας τις αρχές να επιβάλουν καραντίνες και άλλους περιορισμούς για να φρενάρουν τη διασπορά της νόσου.

 

Οι μολύνσεις έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Οι μεγάλες πόλεις, μεταξύ αυτών η πρωτεύουσα Νέο Δελχί και το Μουμπάι, άρχισαν την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις και τις δραστηριότητες.

 

Το Ταζ Μαχάλ κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα στη βόρεια Ινδία, στην Άγκρα, σε απόσταση περίπου 180 χιλιομέτρων από τα νότια περίχωρα του Νέου Δελχί, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, που επλήγη σφόδρα από το τελευταίο κύμα της πανδημίας.

 

Το μαυσωλείο από λευκό μάρμαρο είναι το πλέον δημοφιλές τουριστικό μνημείο στη χώρα με 7 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

 

 

 

Με πληροφορίες του AFP