Ανοίγει θησαυροφυλάκιο για πολύ πλούσιους σε ένα επιβλητικό αρχοντικό του Λονδίνου

Ανοίγει θησαυροφυλάκιο για πολύ πλούσιους σε ένα επιβλητικό αρχοντικό του Λονδίνου Facebook Twitter
Το εντυπωσιακό αρχοντικό που μετατράπηκε σε θησαυροφυλάκιο για πολύ-πολύ πλούσιους πελάτες
0

Σε θησαυροφυλάκιο για πολύ πλούσιους μετατράπηκε ένα παλιό αρχοντικό του Λονδίνου το οποίο φιλοξενεί θυρίδες για exclusive πελάτες.

Το αρχοντικό βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο Dorchester στο Park Lane του Λονδίνου και θα υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν θα ασχοληθούμε με εκατομμυριούχους», λέει ο Sean Hoey, διευθύνων σύμβουλος του θησαυροφυλακίου, που είναι ιδιοκτησίας της International Bank Vaults (IBV). «Θα ασχοληθούμε μόνο με δισεκατομμυριούχους».

Ανοίγει θησαυροφυλάκιο για πολύ πλούσιους σε ένα επιβλητικό αρχοντικό του Λονδίνου Facebook Twitter

«Είμαστε η πιο ακριβή θυρίδα ασφαλείας στο Λονδίνο. Στην πραγματικότητα, είμαστε η ακριβότερη στον κόσμο», λέει ο Hoey στον Guardian και τονίζει πως οι πελάτες τους θα αισθάνονται βασιλιάδες.

Η φθηνότερη θυρίδα ασφαλείας, ύψους μόλις 5 εκατοστών, πλάτους 16 εκατοστών και βάθους 49 εκατοστών, κοστίζει 600£ ανά έτος για ενοικίαση. «Εάν οι δισεκατομμυριούχοι έχουν περισσότερο χρυσό, μπορούν να έχουν ένα ολόκληρο δωμάτιο για ένα χρόνο έναντι 2,5 εκατ. £», λέει ο Hoey. Και μπορεί το ποσό να μοιάζει τεράστιο, αλλά, ο υπεύθυνος ισχυρίζεται πως υπήρξαν ήδη αιτήματα ενδιαφέροντος για τέτοια δωμάτια.

Ανοίγει θησαυροφυλάκιο για πολύ πλούσιους σε ένα επιβλητικό αρχοντικό του Λονδίνου Facebook Twitter
Η λιμουζίνα για την μεταφορά των πελατών

Η IBV, η οποία ανήκει στον νοτιοαφρικανό Ashok Sewnarain, δήλωσε ότι ανοίγει το θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου εξαιτίας της ζήτησης για θυρίδες από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου που φοβούνται μεταξύ άλλων την πιθανή αντίδραση κατά της αυξανόμενης ανισότητας, αλλά και τον πιθανό αντίκτυπο της κλιματικής κρίσης και αποθηκεύουν ολοένα και περισσότερο τον πλούτο τους σε χρυσές ράβδους, καθώς οι τράπεζες αρχίζουν να χρεώνουν τις καταθέσεις μετρητών.

Η τράπεζα λέει πως το νέο της θησαυροφυλάκιο θα μοιάζει περισσότερο με μια πριβέ ιδιωτική λέσχη μελών. παρά με μια τυπική τράπεζα ενώ θα υπάρχει διαθέσιμη μια λιμουζίνα Rolls-Royce για την μεταφορά των πελατών. Η είσοδος στο χώρο των θυρίδων θα γίνεται με έλεγχο δακτυλικών αποτυπωμάτων και σκανάρισμα της ίριδας του ματιού.

Ανοίγει θησαυροφυλάκιο για πολύ πλούσιους σε ένα επιβλητικό αρχοντικό του Λονδίνου Facebook Twitter
Μέσα στο χώρο των θυρίδων

Ο Hoey λέει ότι δεν έχει ιδέα τι αποθηκεύουν οι άνθρωποι στις θυρίδες τους και πως η διακριτικότητα και η ιδιωτικότητα είναι προτεραιότητά τους. Οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει αίτηση για θυρίδα αν έχει αρκετά χρήματα, αλλά ο Hoey λέει ότι όλοι οι υποψήφιοι θα ελεγχθούν για να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα είναι νόμιμα.

«Κάποιοι από τους ανθρώπους που είχαν ήδη υποβάλει αίτηση θα απορριφθούν επειδή η επιτροπή της τράπεζας είχε αμφιβολίες για την προέλευση των κεφαλαίων τους», λέει ενώ αποκαλύπτει πως υποψήφιοι πελάτες είναι πλούσιοι κυρίως από τη Ρωσία, την Κίνα και την Μέση Ανατολή, που διατηρούν σπίτι στο Λονδίνο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα Χαμενεΐ μετά την ιρανική επίθεση: «Δεν βλάψαμε κανέναν – Δεν θα δεχθούμε επιθετικότητα»

Διεθνή / Μήνυμα Χαμενεΐ μετά την ιρανική επίθεση: «Δεν βλάψαμε κανέναν – Δεν θα δεχθούμε επιθετικότητα»

Η δήλωση Χαμενεΐ επιχειρεί να παρουσιάσει την ιρανική επίθεση ως μια «αμυντική απάντηση» στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς που προηγήθηκαν, αποφεύγοντας ευθέως την έννοια της επιθετικότητας
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος: Το μήνυμα προς τους ερευνητές στην Ανταρκτική που γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Το μήνυμα προς τους ερευνητές στην Ανταρκτική που γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο

Με αφορμή την 70ή επέτειο της μετάδοσης της γιορτής του χειμερινού ηλιοστασίου της Ανταρκτικής από το BBC, στέλνοντας εμψυχωτικά μηνύματα σε απομακρυσμένους ερευνητικούς σταθμούς, ο βασιλιάς Κάρολος επαίνεσε το έργο των επιστημόνων που παρακολουθούν την κλιματική αλλαγή
LIFO NEWSROOM
Πλούσιοι Αμερικανοί σπεύδουν στη Νέα Ζηλανδία για «golden visa» μετά τη χαλάρωση των κανόνων

Διεθνή / Πλούσιοι Αμερικανοί σπεύδουν στη Νέα Ζηλανδία για «golden visa» μετά τη χαλάρωση των κανόνων

Η συντηρητική κυβέρνηση της χώρας μείωσε τα όρια επενδύσεων και κατάργησε τις γλωσσικές απαιτήσεις, προσελκύοντας Αμερικανούς επενδυτές εν μέσω παγκόσμιας αστάθειας
LIFO NEWSROOM
«Κατέβασαν τα πάντα»: Η OpenAI «έσβησε» τον Jony Ive μετά από νομική διαμάχη

Διεθνή / «Κατέβασαν τα πάντα»: Η OpenAI «έσβησε» τον Jony Ive μετά από νομική διαμάχη

Η δημιουργός του ChatGPT αναγκάστηκε να αφαιρέσει υλικό που σχετιζόταν με τη συμφωνία ύψους 6,4 δισ. δολαρίων με την startup io, μετά από καταγγελία της ανταγωνίστριας iyO που κατασκευάζει «έξυπνα» ακουστικά
LIFO NEWSROOM
«Η Τεχεράνη δεν θα ξεχάσει»: Οι απειλές του Ιράν κρατά τις παγκόσμιες δυνάμεις σε επιφυλακή

Διεθνή / «Η Τεχεράνη δεν θα ξεχάσει»: Οι απειλές του Ιράν κρατά τις παγκόσμιες δυνάμεις σε επιφυλακή

Ανησυχία για τα αντίποινα που θα επιλέξει το Ιράν, την επίδραση στις τιμές του πετρελαίου και το αν θα κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ - Ανησυχία στην παγκόσμια ναυτιλία - Απομονώνεται το Ιράν από τους συμμάχους
LIFO NEWSROOM