Ανησυχία για τους ακροδεξιούς που ναύλωσαν πλοίο και μεταβαίνουν στη Μεσόγειο για να σταματήσουν τους μετανάστες

Ανησυχία για τους ακροδεξιούς που ναύλωσαν πλοίο και μεταβαίνουν στη Μεσόγειο για να σταματήσουν τους μετανάστες Facebook Twitter
0

Ένα πλοίο 40 μέτρων, το C-Star, το οποίο έχουν ναυλώσει μέλη ακροδεξιών οργανώσεων κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο με στόχο να καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση στα ανοικτά της Λιβύης.


Η επιχείρηση με όνομα «Defend Europe» (Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη) διεξάγεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο Generation Identitaire (GI) και κυρίως τα παρακλάδια της στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία.


Το δίκτυο κατάφερε να συγκεντρώσει 76.000 ευρώ από χίλιους δωρητές μέσω του Διαδικτύου από τα μέσα Μαΐου, παρά την εκστρατεία που διεξήχθη για να εμποδιστεί η χρηματοδότησή του και η οποία οδήγησε στο πάγωμα του λογαριασμού της στο PayPal.


Με αυτά τα χρήματα το GI μπόρεσε να ναυλώσει το C-Star και το πλήρωμά του, τα οποία αναχώρησαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας από το Τζιμπουτί και αναμένεται να διασχίσουν αύριο τη Διώρυγα του Σουέζ για να φτάσουν την επόμενη εβδομάδα στα ανοικτά της Λιβύης.


Στόχος είναι «να δείξουμε το πραγματικό πρόσωπο των αυτοαποκαλούμενων ανθρωπιστικών ΜΚΟ, τη συνεργασία τους με τις μαφίες των διακινητών και τις θανάσιμες επιπτώσεις των ενεργειών τους στη θάλασσα», εξήγησε ο Κλεμέν Γκαλάν σε βίντεο που ανήρτησε το GI στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.


«Στη διάρκεια της αποστολής μας όταν συναντάμε πλοία γεμάτα με παράτυπους μετανάστες, θα καλούμε την ακτοφυλακή της Λιβύης ώστε να έρθουν να τους σώσουν και θα φροντίζουμε για την ασφάλειά τους μέχρι να φτάσουν», πρόσθεσε.


Στόχος είναι οι μετανάστες να επαναπροωθούνται στη Λιβύη. Η ιταλική ακτοφυλακή δεν θεωρεί ότι η Λιβύη προσφέρει «ασφαλές λιμάνι» και για τον λόγο αυτό αποβιβάζει τους μετανάστες που περισυλλέγει στη Μεσόγειο στην Ιταλία.
«Σώζοντας τους ανθρώπους και υψώνοντας εμπόδια στο δίκτυο των διακινητών, μπορούμε να σώσουμε την Ευρώπη και παράλληλα να σώσουμε ζωές», εξήγησε ένας εκπρόσωπος του GI Ιταλίας.


Πολλές ΜΚΟ που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έλευση του πλοίου αυτού.


Επιπλέον στη Γαλλία ένας κυβερνητικός οργανισμός ενημέρωσε τη δικαιοσύνη για την επιχείρηση αυτή των ακροδεξιών, καταγγέλλοντας «μια πρόκληση σε διακρίσεις» και τον κίνδυνο διάπραξης «του αδικήματος της παρεμπόδισης» των διασωστών.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM
Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Διεθνή / Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Η Σουηδία έχει θεωρηθεί για δεκαετίες παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ισότητα των φύλων και υπερηφανεύεται για την ελευθερία έκφρασης, ωστόσο, τα στοιχεία για τις γυναίκες πολιτικούς δείχνουν μια διαφορετική εικόνα
LIFO NEWSROOM