Άνδρας κρατούσε προστατευόμενους καρχαρίες σε πισίνα στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη

Άνδρας κρατούσε προστατευόμενους καρχαρίες σε πισίνα στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Aquarium of the Pacific
0

Ένας νεοϋορκέζος κατηγορείται από τις Αρχές γιατί κρατούσε προστατευόμενους καρχαρίες σε μια υπέργεια πισίνα στο σπίτι του, για να τους πουλήσει. 

Ο 38χρονος Τζόσουα Σεγκέιν κατηγορήθηκε την Τρίτη για παράνομο εμπόριο ψαριών, οστρακοειδών, μαλακοστράκων και άγριων ζώων, σύμφωνα με τη γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς. 

Κατηγορείται πως κατείχε εφτά σταχτοκαρχαρίες, ένα προστατευόμενο είδος από τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης, με πρόθεση να τους πουλήσει. 

Τον Ιούλιο του 2017 οι Αρχές, μετά από έρευνα, βρήκαν πέντε νεκρούς καρχαρίες στην καρότσα του φορτηγού του Joshua Seguine. 

Οι Αρχές, μαζί με θαλάσσιους βιολόγους, όταν έψαξαν στο σπίτι του Τζόσουα Σεγκέιν, βρήκαν τρεις ακόμα νεκρούς καρχαρίες δύο διαφορετικών ειδών και το ρύγχος ενός πριονόψαρου, το οποίο θεωρείται προστατευόμενο είδος. 

Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε πως ο συγκεκριμένος άνδρας διέθετε τα ψάρια προς πώληση σε μια ιστοσελίδα με το όνομα MonsterFishKeepers.com.

Το κόστος της παράνομης αγοράς ενός σταχτοκαρχαρία φτάνει περίπου τα 11.500 δολάρια. 

Τα θηλυκά έχουν μήκος 2 με 2,8 μέτρα και τα αρσενικά μέχρι περίπου 1,8 μέτρα, ενώ το βάρος τους μπορεί να φτάσει ως και 90 κιλά. 

«Η εμπορία προστατευόμενων ειδών είναι παράνομη αλλά και επιβλαβής γι αυτά τα ευάλωτα πλάσματα», δήλωσε η Τζέιμς. «Αυτός ο άνδρας εν γνώσει του έβαζε αυτά τα είδη σε κίνδυνο για τον δικό του πλουτισμό», συνέχισε. 

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν δύο χρόνια μετά την έρευνα, οι αρχές, ωστόσο, περιέγραψαν τις πράξεις του όχι μόνο ως παράνομες, αλλά και ως ανήθικες.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σεγκέιν χρησιμοποιούσε συμμετείχε στην ιστοσελίδα με το ψευδώνυμο Aquatic Apex Life LLC ως και το τέλος του Ιουνίου 2017. 

Οι ζωντανοί καρχαρίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Long Island Aquarium και στη συνέχεια στο New York Aquarium. 

Η δίκη του Σεγκέιν είναι προγραμματισμένη για τις 16 Απριλίου. 

Με πληροφορίες από USA Today

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM