Αναζητείται «μονάρχης» για απομακρυσμένο νησάκι και την παμπ του - «Η στέψη θα γίνει με αλκοόλ»

Αναζητείται «μονάρχης» για απομακρυσμένο νησάκι και την παμπ του - «Η στέψη θα γίνει με αλκοόλ» Facebook Twitter
0

Αναζητείται «βασίλισσα» ή «βασιλιάς» για τη διαχείριση απομακρυσμένου νησιού στα ανοιχτά της Κάμπρια, αλλά και της «ιστορικής», τριών αιώνων, παμπ του. 

Μια σύμπραξη επιχειρήσεων είχε αναλάβει την παμπ τον Ιούλιο, όταν αποχώρησαν οι προηγούμενοι διαχειριστές της. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση για την άδεια εκμετάλλευσης δέκα χρόνων της παμπ, αλλά και του νησιού που φιλοξενεί ένα κάστρο του 14ου αιώνα και ένα κάμπινγκ. 

Όπως διεμήνυσε το δημοτικό συμβούλιο του Barrow, που έχει και την επιστασία του νησιού, η «στέψη» του νέου «μονάρχη» του νησιού θα γίνει με άφθονο αλκοόλ πάνω στο κεφάλι του.


Το δημοτικό συμβούλιο χαρακτηρίζει το Piel Island ως «μια σπουδαία επένδυση για την Κάμπρια«, προειδοποιώντας ωστόσο, πως «πρόκειται για ένα μοναδικό μέρο και ο όποιος διαχειριστής του πρέπει να εκτιμήσει τους περιορισμούς τού καιρού και τής φύσης». 

Αναζητείται «μονάρχης» για απομακρυσμένο νησάκι και την παμπ του - «Η στέψη θα γίνει με αλκοόλ» Facebook Twitter

Όπως διευκρινίζεται, τα καθήκοντα του τυχερού θα περιλαμβάνουν τη «συντήρηση του Ship Inn και της γύρω περιοχής, καθώς και τη διαχείριση του κάμπινγκ». 

Όταν οι προηγούμενοι ενοικιαστές αποχώρησαν από το νησί, στο νότιο άκρο της χερσονήσου του Φέρνες, οι υποστηρικτές του ξεκίνησαν διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για τη διάσωσή του, χαρακτηρίζοντας το νησάκι «το κόσμημα του στέμματος» στην περιοχή και «ένα σημαντικό μέρος της κληρονομιάς μας». 
 


«Μία από τις ανθεκτικές στο χρόνο πτυχές του Ship Inn είναι η παράδοση του βασιλιά και των ιπποτών του Piel. Σύμφωνα με την παράδοση, ο κάθε νέος διαχειριστής στέφεται Βασιλιάς του Pielσε μια τελετή με αβέβαιη προέλευση, κατά την οποία κάθεται σε μια αρχαία καρέκα, φορά ένα κράνος και κρατά ένα σπαθί, ενώ οι γύρω του τον λούζουν με αλκοόλ στο κεφάλι. Μέχρι τον 19ο αιώνα η παράδοσης είχε γίνει τόσο σημαντική στην ιστορία του νησιού ώστε η ευθύνη φροντίδας του κράνους και του "θρόνου" εμπίπτει στη συμφωνία μίσθωσης» αναφέρει στον ιστότοπό της η υπηρεσία τουρισμού της δημοτικής αρχής. 
 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ