Ανακοίνωση NASA: Βρήκαμε τη μακρινή ξαδέλφη της Γης

Ανακοίνωση NASA: Βρήκαμε τη μακρινή ξαδέλφη της Γης Facebook Twitter
13

Η NASA ανακοίνωσε πριν από λίγο αυτό που πολλοί υποψιάζονταν,  ότι δηλαδή ανακάλυψε μέσω των τηλεσκοπίων της ένα πλανήτη που θυμίζει τη Γη, 1.400 έτη φωτός μακριά, στον αστερισμό του Κύκνου.

Σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ ο πλανήτης Κέπλερ-452b είναι κατά 60% μεγαλύτερος σε διάμετρο από το δικό μας πλανήτη και περιστρέφεται γύρω από ένα άστρο σαν τον Ήλιο στον αστερισμό του Κύκνου. 

 

Σε αυτό το «νέο κόσμο» φαίνεται ότι θα μπορούσε να υπάρξει ζωή αφού δεν είναι ούτε πολύ ζεστός, ούτε πολύ κρύος. Η μάζα και η σύνθεσή του δεν έχουν δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα ο Κέπλερ-452b να είναι κατασκευασμένος από πέτρα.

 

Ανακοίνωση NASA: Βρήκαμε τη μακρινή ξαδέλφη της Γης Facebook Twitter
O πλανήτης Κέπλερ-452b

Ο επιστήμονας της ΝΑΣΑ, Jon Jenkins δήλωσε σύμφωνα με το SkyNews: "Μπορούμε να σκεφτούμε τον πλανήτη αυτόν ως ένα παλαιότερο, μεγαλύτερο ξάδελφό της Γης που μας παρέχει την ευκαιρία να κατανοήσουμε και να στοχαστούμε για το πώς θα εξελισσόταν το γήινο περιβάλλον».  

«Προκαλεί δέος το γεγονός ότι αυτός ο πλανήτης έχει περάσει έξι δισεκατομμύρια χρόνια στην ζώνη του άστρου του, περισσότερο από τη Γη», είπε ο Τζένκινς που τόνισε ότι είναι πιθανόν να υπάρχουν όλα τα συστατικά και οι προϋποθέσεις για τη ζωή σε αυτόν τον πλανήτη."

Η αποστολή Kepler ξεκίνησε το 2009 με αντικείμενο την αναζήτηση πλανητών παρόμοιων με τη Γη, έξω από το ηλιακό μας σύστημα.

13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ