Ανακοίνωση από Danaos Shipping: Εμείς βρήκαμε την κοκαΐνη στο πλοίο και την παραδώσαμε

Ανακοίνωση από Danaos Shipping: Εμείς βρήκαμε την κοκαΐνη στο πλοίο και την παραδώσαμε Facebook Twitter
0

Ανακοίνωση σχετικά με την είδηση για τα ναρκωτικά στο πλοίο της εξέδωσε η εταιρία Danaos Shipping.

Ο ιστότοπος Τradewinds και μερικές ακόμη ιστοσελίδες με ναυτιλιακά νέα μετέδωσαν πως οι αρχές του Περού έκαναν έφοδο σε πλοίο της Danaos Shipping η οποία ανήκει στον εφοπλιστή Γιάννη Κούστα και ανακάλυψαν 121 κιλά κοκαΐνης.

Το ρεπορτάζ ανέφερε πως το πλοίο Dimitris C είχε φτάσει στο λιμάνι του Ilo στις 13 Σεπτεμβρίου, προερχόμενο από το Ικίκε της Χιλής και πως εκτός από τα ναρκωτικά που ήταν σε τρεις τσάντες κατασχέθηκαν και χρήματα.

Με δελτίο Τύπου η Danaos Shipping Co Ltd. διευκρινίζει πως η ανεύρεση ναρκωτικών ουσιών σε πλοίο της εταιρείας έγινε από το ίδιο το πλήρωμα και πως αυτοί ειδοποίησαν τις αρχές.

Η εταιρεία αναφέρει:

«H Danaos Shipping Co Ltd. στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της εταιρείας διεξάγει επιθεωρήσεις των πλοίων της, κυρίως όταν αυτά βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών. Μία τέτοια έρευνα διεξήχθη στο πλοίο "DIMITRIS C", χωρητικότητας 40.102 dwt, από το πλήρωμά του, στο λιμάνι Ilo του Περού στις 14 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσιτο μέρος, βρέθηκε από μέλη του πληρώματος. Αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με μία μεγάλη ομάδα της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά.

Πλήρης έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου, ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα και εκπροσώπους του P&I Club, στο οποίο το πλοίο είναι ασφαλισμένο. Δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες. Επιπλέον, ο τοπικός εισαγγελέας προχώρησε σε ανάκριση ορισμένων μελών του πληρώματος.

Η όλη διαδικασία άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Το πλοίο απέπλευσε στις 17 Σεπτεμβρίου στις 15:00».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρωσία και Μέση Ανατολή: Η αντίδραση στην επιχείρηση «Rising Lion» του Ισραήλ και οι στρατηγικές επιπτώσεις

Ανάλυση / Ρωσία και Μέση Ανατολή: Η αντίδραση στην επιχείρηση «Rising Lion» του Ισραήλ και οι στρατηγικές επιπτώσεις

Η Ρωσία χαρακτηρίζει την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή «επικίνδυνη» αλλά βλέπει και οφέλη, ενώ η στρατηγική της θέση δοκιμάζεται εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν: Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» της Τεχεράνης

Διεθνή / Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν: Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» της Τεχεράνης

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να στοχοποιεί κρίσιμες ιρανικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα και συστημάτων εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM