Ανακαινίζεται ο Πύργος του Άιφελ

Ανακαινίζεται ο Πύργος του Άιφελ Facebook Twitter
0

Νέα πνοή θέλει να προσδώσει στο πιο εμβληματικό αξιοθέατο του Παρισιού, η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό, σε μία προσπάθεια να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, τους οποίους διεκδικούν και άλλες πόλεις όπως το Λος Άντζελες και η Βουδαπέστη.

Η απόφαση για την ανάθεση της διοργάνωσης αναμένεται να ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ το Παρίσι έχει θέσει υποψηφιότητα και για την οργάνωση της World Expo 2025, μαζί με το Μάντσεστερ και την Οσάκα.

Το φιλόδοξο σχέδιο ανακαίνισης του Πύργου του Άιφελ αναμένεται να στοιχίσει περίπου 317 εκατ ευρώ, οι εργασίες θα διαρκέσουν 15 χρόνια και θα περιλαμβάνουν τη βελτίωση των χώρων υποδοχής, όπως των ταμείων και των ανελκυστήρων, την αναβάθμιση της ασφάλειας λόγω του φόβου τρομοκρατικών επιθέσεων, καθώς και ριζικές αλλαγές στον φωτισμό.

Το «σήμα κατατεθέν» του Παρισιού επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 7 εκατ. τουρίστες, με ετήσια έσοδα 82 εκατ. ευρώ. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά η δήμαρχος της πόλης Αν Ινταλγκό στο Twitter: «Ακούω ότι το Παρίσι έχει χάσει τη λάμψη και την ελκυστικότητά του και αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι Παριζιάνοι μπορούν να αναδείξουν την πόλη τους, χωρίς να καταστρέψουν την ιστορία τους».

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ