Αναιρέθηκε η καταδίκη δύο ανδρών

Αναιρέθηκε η καταδίκη δύο ανδρών Facebook Twitter
(Το κτήριο του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Καρλσρούη)
0

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας αναίρεσε σήμερα την καταδίκη δύο ανδρών επειδή μία δικαστής κατά τη διάρκεια της δίκης τους έστειλε δύο μηνύματα με το κινητό της τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με τη μπέιμπι σίτερ για τα παιδιά της.


Οι δικαστές "παρακαλούνται να επικεντρώνουν την προσοχή τους στα τεκταινόμενα" στο δικαστήριο, εξήγησε ο πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου, Τόμας Φίσερ, αφού διέταξε την επανάληψη της δίκης των δύο κατηγορουμένων.


Η υπόθεση αφορά την καταδίκη δύο ανδρών, το 2013, από δικαστήριο της Φραγκφούρτης, για μια συμπλοκή με μαχαίρια.
Η δικαστής φέρεται ότι κατά τη διάρκεια της δίκης έστειλε δύο μηνύματα με το κινητό της για να επικοινωνήσει με την μπέιμπι σίτερ των παιδιών της καθώς έβλεπε ότι η κατάθεση ενός από τους μάρτυρες καθυστερούσε.


Ωστόσο το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο έκρινε ότι η συμπεριφορά της μπορεί να δημιουργήσει "αμφιβολίες για την αμεροληψία" του δικαστηρίου, γεγονός που αποτέλεσε και την βάση για την αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης.

Τα κινητά τηλέφωνα "δεν έχουν καμιά δουλειά στις δίκες και αυτό ισχύει τόσο για το κοινό όσο και για τους δικηγόρους και, προφανώς, και για τους δικαστές", σχολίασε ο Τόμας Φίσερ συμβουλεύοντας τους συναδέλφους του δικαστικούς να περιμένουν το διάλειμμα της δίκης για να ασχοληθούν με τις ιδιωτικές υποθέσεις τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM