Αναιρέθηκε η καταδίκη δύο ανδρών

Αναιρέθηκε η καταδίκη δύο ανδρών Facebook Twitter
(Το κτήριο του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Καρλσρούη)
0

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας αναίρεσε σήμερα την καταδίκη δύο ανδρών επειδή μία δικαστής κατά τη διάρκεια της δίκης τους έστειλε δύο μηνύματα με το κινητό της τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με τη μπέιμπι σίτερ για τα παιδιά της.


Οι δικαστές "παρακαλούνται να επικεντρώνουν την προσοχή τους στα τεκταινόμενα" στο δικαστήριο, εξήγησε ο πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου, Τόμας Φίσερ, αφού διέταξε την επανάληψη της δίκης των δύο κατηγορουμένων.


Η υπόθεση αφορά την καταδίκη δύο ανδρών, το 2013, από δικαστήριο της Φραγκφούρτης, για μια συμπλοκή με μαχαίρια.
Η δικαστής φέρεται ότι κατά τη διάρκεια της δίκης έστειλε δύο μηνύματα με το κινητό της για να επικοινωνήσει με την μπέιμπι σίτερ των παιδιών της καθώς έβλεπε ότι η κατάθεση ενός από τους μάρτυρες καθυστερούσε.


Ωστόσο το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο έκρινε ότι η συμπεριφορά της μπορεί να δημιουργήσει "αμφιβολίες για την αμεροληψία" του δικαστηρίου, γεγονός που αποτέλεσε και την βάση για την αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης.

Τα κινητά τηλέφωνα "δεν έχουν καμιά δουλειά στις δίκες και αυτό ισχύει τόσο για το κοινό όσο και για τους δικηγόρους και, προφανώς, και για τους δικαστές", σχολίασε ο Τόμας Φίσερ συμβουλεύοντας τους συναδέλφους του δικαστικούς να περιμένουν το διάλειμμα της δίκης για να ασχοληθούν με τις ιδιωτικές υποθέσεις τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ