Aμμοθύελλα σάρωσε τη Μέση Ανατολή - Δύο νεκροί

Aμμοθύελλα σάρωσε τη Μέση Ανατολή - Δύο νεκροί Facebook Twitter
Ιερουσαλήμ
0


Ισχυρή αμμοθύελλα σάρωσε σήμερα περιοχές της Μέσης Ανατολής με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι να νοσηλευτούν στον Λίβανο. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασαν τις πολεμικές επιχειρήσεις και τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ενώ τα σύννεφα σκόνης κάλυψαν επίσης το Ισραήλ, την Ιορδανία και την Κύπρο.


Λιγότερες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν χθες στη Συρία καθώς η καταιγίδα κάλυψε τον ουρανό, δήλωσε ο Ράμι Αμπντουλραχμάν από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Aμμοθύελλα σάρωσε τη Μέση Ανατολή - Δύο νεκροί Facebook Twitter
Ιερουσαλήμ


Κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν ηλεκτρονικά φωτογραφίες που δείχνουν τεράστια σύννεφα με σκόνη. Θύελλες που συνοδεύονται από σκόνη πλήττουν συχνά τη Μέση Ανατολή στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά επικεντρώνονται στο Ιράκ και στην περιοχή του Κόλπου όπου σύννεφα άμμου μαζεύονται πάνω από άνυδρες περιοχές.


Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της αμμοθύελλας και 750 άλλοι νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα.

Aμμοθύελλα σάρωσε τη Μέση Ανατολή - Δύο νεκροί Facebook Twitter
Ιερουσαλήμ


Το υπουργείο προειδοποίησε τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, ιδίως όσοι έχουν προβλήματα υγείας, οι έγκυες και οι ηλικιωμένοι και όταν βγαίνουν έξω να φορούν απαραίτητα μάσκα. Η ορατότητα περιορίστηκε σε μερικές εκατοντάδες μέτρα δίπλα στη θάλασσα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό όπου η υγρασία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Πολλοί εργάτες φορούσαν σήμερα χειρουργικές μάσκες.


Στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου τα καταστήματα και τα εστιατόρια παρέμειναν κλειστά λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.
Ο Ερυθρός Σταυρός στον Λίβανο ανέφερε ότι 130 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα στην ανατολική Κοιλάδα Μπεκάα και στη βόρεια επαρχία Ακάρ χθες και σήμερα.

Aμμοθύελλα σάρωσε τη Μέση Ανατολή - Δύο νεκροί Facebook Twitter
Βηρυτός


Η μετεωρολογική υπηρεσία του Λιβάνου ανακοίνωσε πως η αμμοθύελλα θα συνεχιστεί μέχρι αύριο με την υγρασία να φθάνει το 65% με 85%, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων NNA. Η σκόνη θα αρχίσει να διαλύεται αύριο βράδυ, πρόσθεσε.


Οι ισραηλινές υγειονομικές αρχές προειδοποίησαν τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τις εγκύους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και τα σχολεία έλαβαν οδηγίες οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα να γίνεται στο εσωτερικό των σχολικών συγκροτημάτων.

Aμμοθύελλα σάρωσε τη Μέση Ανατολή - Δύο νεκροί Facebook Twitter
Συρία

Ανυπόφορη παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η κατάσταση στην Κύπρο, η οποία εξακολουθεί να «πνίγεται» από την ξαφνική «κάθοδο» μεγάλης ποσότητας σκόνης. Η κατάσταση ωστόσο, γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, δεδομένου και του νέου κύματος καύσωνα, που επικρατεί από χθες . Ο συνδυασμός των δύο καθιστούν την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα δύσκολη, έως και επικίνδυνη για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους έχουν τεθεί σε συναγερμό, αφού τα χθεσινά στοιχεία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, έδειξαν πως τα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα ήταν κατά 66 φορές μεγαλύτερα από τα κανονικά.


Λόγω της σκόνης έκλεισε το πρωί για αρκετές ώρες το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας με αποτέλεσμα να επηρεαστούν 24 πτήσεις από και προς την Λάρνακα.

Aμμοθύελλα σάρωσε τη Μέση Ανατολή - Δύο νεκροί Facebook Twitter
Κύπρος (φωτό: philenews.com)

Η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται , μετά τις 14.00 ώρα Ελλάδος. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του αεροδρομίου, Αδάμο Ασπρή , δεδομένης της πιθανότητας επανάληψης του φαινομένου, οι Αρχές των αεροδρομίων της χώρας, παραμένουν σε επιφυλακή και σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις αερογραμμές.

Aμμοθύελλα σάρωσε τη Μέση Ανατολή - Δύο νεκροί Facebook Twitter
Κύπρος (φωτό: philenews.com)
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: Πώς από «παρίας» επί Μπάιντεν έγινε «φοβερός τύπος» από τον Τραμπ

Διεθνή / Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: Πώς από «παρίας» επί Μπάιντεν έγινε «φοβερός τύπος» από τον Τραμπ

Ο Τραμπ επιδιώκει σημαντικά οικονομικά οφέλη και έναν ενισχυμένο ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή, ενώ ο μπιν Σαλμάν θέλει έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθειά του να εκσυγχρονίσει τη Σαουδική Αραβία και να ασκήσει περιφερειακή εξουσία
LIFO NEWSROOM
Τηλεδιάσκεψη Τραμπ, Ερντογάν, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και Αχμέντ αλ Σαράα μετά την άρση κυρώσεων στη Συρία

Διεθνή / Τηλεδιάσκεψη Τραμπ, Ερντογάν, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και Αχμέντ αλ Σαράα μετά την άρση κυρώσεων στη Συρία

Ο Ερντογάν δήλωσε κατά την διάρκεια της επικοινωνίας ότι η απόφαση του αμερικανού προέδρου για την άρση των κυρώσεων κατά της Δαμασκού είναι ιστορικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Διεθνή / Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ είχαν καταδικαστεί το 1996 σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης για τη δολοφονία των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ, στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς το 1989
LIFO NEWSROOM
Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Διεθνή / Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Η Κιμ Καρντάσιαν σε μία εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή κατά τη διάρκεια της δίκης απευθύνθηκε σε έναν εκ των κατηγορούμενων, απαντώντας του σε επιστολή που της είχε γράψει ζητώντας τη συγχώρεσή της
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για επικείμενη πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας - Η κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός
LIFO NEWSROOM