Με μια αμήχανη στιγμή ξεκίνησε η κρίσιμη συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης του Τζο Μπάιντεν και του Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Οι δύο ηγέτες είχαν πάρει τις θέσεις τους, έτοιμοι να ξεκινήσουν την συνομιλία. Ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να χαμογελά και να χαιρετά τον Ρώσο ομόλογό του, ωστόσο, τίποτα δεν ακουγόταν. Λίγα δευτερόλεπτα αμηχανίας, μέχρι ο Μπάιντεν να ανοίξει το μικρόφωνο και τελικά να ακούγεται να χαιρετά τον Πούτιν: «Ορίστε. Γεια σας. Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω».

 

 

Ο Μπάιντεν αναμενόταν να προειδοποιήσει τον Πούτιν ότι η Ρωσία θα πληγεί με τις πιο σκληρές κυρώσεις, που έχουν τεθεί μέχρι στιγμής, εάν τα στρατεύματά της εισβάλουν στην Ουκρανία εν μέσω προειδοποιήσεων ότι η Μόσχα σχεδιάζει να το κάνει σε εβδομάδες.

 

Το Κρεμλίνο το οποίο δήλωσε πριν από τη συνάντηση ότι δεν αναμένει κάποια πρόοδο στις συνομιλίες αυτές, έχει διαψεύσει ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ουκρανία και έχει δηλώσει ότι η παρουσία των στρατευμάτων του κοντά στα σύνορα με ην Ουκρανία είναι καθαρά αμυντική.

 

Η σημερινή διάσκεψη είναι η πέμπτη συνομιλία μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν. Προηγουμένως, οι δύο ηγέτες είχαν τρία τηλεφωνήματα και συναντήθηκαν στη Γενεύη τον Ιούνιο. 

 

Με πληροφορίες Daily Mail & Tass