Ο Μπομπ Ντίλαν δικαιώθηκε από δικαστήριο της Νέας Υόρκης έπειτα από μήνυση των κληρονόμων του τραγουδοποιού Ζακ Λεβί.

 

Οι κληρονόμοι ζητούσαν να τους καταβληθούν περίπου 7,25 εκατομμύρια δολάρια, ως αποζημίωση, από την πώληση των τραγουδιών του Ντίλαν έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων στη Universal Music.

 

Ο Αμερικανός στιχουργός συνυπέγραψε με τον Ντίλαν τους στίχους από τα περισσότερα τραγούδια του άλμπουμ Desire, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το διάσημο Hurricane, αλλά και τα Isis, Mozambique, Romance in Durango και Black Diamond Bay.

 

Η αγωγή εναντίον του Ντίλαν κατατέθηκε από τους κληρονόμους του Λεβί, ο οποίος πέθανε το 2004, διεκδικώντας ένα μερίδιο του ποσού της πώλησης που αντιστοιχούσε στα 10 τραγούδια του συγκεκριμένου άλμπουμ που βγήκε το 1976.

 

Ωστόσο, η πλευρά του Ντίλαν υποστήριξε ότι ο Λεβί συνεργάστηκε μαζί του βάσει συμφωνίας που υπέγραψε το 1975, με την οποία δικαιούνταν ως αποζημίωση ένα ποσοστό των πνευματικών δικαιωμάτων.

 

«Είμαστε ευχαριστημένοι με τη σημερινή απόφαση», δήλωσε η δικηγόρος του Ντίλαν, Όριν Σνάιντερ. «Όπως είπαμε όταν σχηματίστηκε η υπόθεση, αυτή η αγωγή ήταν μια θλιβερή προσπάθεια να επωφεληθούν κάποιοι από την πρόσφατη πώληση. Χαιρόμαστε που τελείωσε ».